şoferii sibieni care şi-au pierdut permisul de conducere pot da examenul de redobândire pe 30 martie
Foto Arhivă

Examenul de cunoaștere a regulilor de circulație în vederea redobândirii permisului de conducere va avea loc în 30 martie 2022.

Examenul va avea loc începând cu ora 14,00, la sediul Centrului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Sibiu, situat în municipiul Sibiu, pe str. Ludoș nr. 33 (cartierul Valea Aurie).

Examenul poate fi susținut de mai multe ori și este gratuit. Testul se poate susține la orice serviciu al poliției rutiere, conform (OUG nr.1/2022) :

Articolul 106 paragraful 2 – (1) Testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație se susține, potrivit art. 106 sau 106^1, la orice serviciu al poliției rutiere.

De asemenea, testul poate fi susținut până în a 20-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce. Aceasta este noua perioadă, introdusă de ordonanța nr. 1 din 27 ianuarie 2022 (Până acum testul se putea susține până în a 30-a zi, inclusiv, sau până în a 45-a zi, inclusiv, dacă se calculează și perioada de valabilitate a dovezii de circulație).

Articolul 106 (modificat în 2022) – Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, la cerere, testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație prevăzut la art. 104 alin. (1) lit. a) până în a 20-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Condiții pentru a putea susține examenul:

Art. 221. alin. (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce cu o treime, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;

După admiterea examenului o să aveți nevoie de următoarele documente:

  1. copie a dovezii de conducere față verso;
  2. cerere tip, de reducere a suspendării;
  3. copie carte de identitate;
  4. copie proces verbal;
  5. copie la chitanța pentru plata amenzii

După ce se aprobă cererea, vă puteți ridica permisul de conducere doar cu dovada de conducere și cartea de identitate.

Ultima oră

Comentariul meu