gabi, tânăra din sibiu care a mers de patru ori în ucraina cu ajutoare - „am trimis bunuri de peste 100.000 lei”

Nimeni nu știe cât timp va dura și cum va evolua războiul din Ucraina. Satele și orașele sunt bombardate, iar milioane de oameni își părăsesc țara. În urmă au rămas însă o mulțime de suflete care au nevoie de ajutor. Gabi, Vicky și Joe au reușit să strângă bunuri în valoare de 100.000 de lei și au plecat cu ele din județul Sibiu către țara vecină. Gabi, de exemplu, este la al patrulea drum către Ucraina de când a început războiului. A umplut microbuzul cu produse medicale, saltele, saci de dormit, bluze termice, șosete și canistre și le-a condus până la cooperativa din Nîjnie Selîșce, regiunea Transcarpatia.

gabi, tânăra din sibiu care a mers de patru ori în ucraina cu ajutoare - „am trimis bunuri de peste 100.000 lei”

Asociația Hosman Durabil face parte din Rețeaua Longo maï, o mișcare de cooperative autogestionate cu prezență în mai multe țări europene, printre care Ucraina și România. De la începerea războiului, echipa sibiană a făcut toate demersurile pentru a trimite ajutoare în țara vecină. Gabi a plecat pentru a patra oară cu microbuzul către regiunea Transcarpatia pentru a duce bunuri.

„Chiar în timp ce scriu aceste rânduri, Gabi se află din nou în Ucraina. Este al patrulea drum pe care îl face de când a început războiul. Am umplut încă o dată microbuzul cu produse medicale și tot felul de alte lucruri necesare, cum ar fi saltele și saci de dormit, bluze termice, șosete și canistre. Iar Gabi l-a condus până la prietenii noștri de la cooperativa din Nîjnie Selîșce, regiunea Transcarpatia”, este mesajul celor de la Moara Veche, Asociația Hosman Durabil.

gabi, tânăra din sibiu care a mers de patru ori în ucraina cu ajutoare - „am trimis bunuri de peste 100.000 lei”

Bunuri de peste 100.000 lei de la Hosman în Ucraina

Cu ajutorul persoanelor care au ajutat cu donațiile, Asociația Hosman Durabil a trimis până acum în Transcarpatia bunuri în valoare de peste 100.000 de lei. Vicky, Gabi și Joe au reușit să strângă tot necesarul într-un timp foarte scurt, făcând aceste drumuri peste graniță cu mașinile umplute până la refuz. Împreună cu cei de la Declic a fost organizat și un transport de trei TIR-uri cu generatoare, alimente, precum și sute de saltele și plăpumi cu perne.

gabi, tânăra din sibiu care a mers de patru ori în ucraina cu ajutoare - „am trimis bunuri de peste 100.000 lei”

„Un alt transport cu tirul este așteptat să pornească săptămâna viitoare. Marie și Monika au petrecut mult timp pe teren, la Nîjnie Selîșce, ajutând la coordonarea distribuției ajutoarelor și centralizarea necesarului. Cooperativa prietenilor noștri din Ucraina este susținută în permanență și de mai multe persoane din rețeaua de cooperative Longo Maï. Mathias și Claudia din Mecklenburg, de exemplu, sunt acum alături de noi. O lună și cu ajutorul tuturor, i-am putut sprijini pe prietenii noștri de dincolo de graniță. Am creat deja un flux de ajutorare care le permite și lor să trimită provizii celor din orașele bombardate”, spune reprezentanții Asociației Hosman Durabil.

Ucrainenii din regiunea Transcarpatia privesc în continuare spre viitor. Copiii continuă să meargă la grădiniță, cei bolnavi au nevoie de tratamente și cu toții trebuie să mănânce. Prin urmare, transporturile de la Hosman către Ucraina vor continua.

gabi, tânăra din sibiu care a mers de patru ori în ucraina cu ajutoare - „am trimis bunuri de peste 100.000 lei”

„Niciunul dintre noi nu știe cât timp va dura și cum va evolua războiul. În prezent, în satul prietenilor noștri sunt 1.200 de persoane strămutate în interiorul țării, iar sute de mese sunt pregătite și servite zilnic. Școala trebuie să continue pentru elevi, cei mici trebuie în continuare să meargă la grădiniță, bolnavii trebuie și ei să se trateze. Așa că ținem legatura în fiecare zi cu cei din Ucraina și vom continua să organizăm acest mic comandament transfrontalier pentru pace. Vom continua să facem și noi tot ce ne stă în putință pentru ca viețile să fie salvate și speranța de pace să nu ne părăsească”, spun cei de la Asociația Hosman Durabil.

Pentru a sprijini activitatea celor de la Asociația Hosman Durabil cu o donație, iată informațiile necesare:

  • Pentru a dona prin card, accesați acest link.
  • Pentru a dona cu PayPal, faceți click aici.
  • Asociația Hosman Durabil
    CUI: 18172521
    Banca: Raiffeisen Bank, Sibiu
    SWIFT/ BIC: RZBR ROBU
    IBAN pentru donații în RON: RO39 RZBR 0000 0600 0712 7251

Sursa foto: moara-veche.ro

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu