primăria scoate la vânzare un teren care nu-i mai folosește - se vinde prin licitație publică

Terenul din jurul fostului corp B al Școlii generale nr. 11 din cartierul Gușterița este scos la licitație publică de către primăria Sibiu. Cei 336 de metri pătrați au fost evaluați, iar prețul de pornire al licitației este de 37,74 euro pe metru pătrat plus TVA.

Fostul corp B al clădirii școlii generale nr 11 a fost retrocedat Bisericii Evanghelice. Terenul de 366 metri pătrați împrejmuiește această construcție a fost cerut să-i fie atribuit, de Biserica Evanghelică.

Primăria Sibiu însă îl va scoate la licitație publică. ”Terenul în cauză, deşi are statut de teren din domeniul public, presupunând un uz sau interes public, şi-a încetat destinaţia propriu-zisă de o perioadă lungă de timp, şi anume de la data retrocedării clădirii fostului corp B al Şcolii gimnaziale nr. 11. Acest teren nu mai este destinat unei unităţi de învăţământ preuniversitar de stat şi deci nu mai intră sub incidenţa legislaţiei din domeniul educaţiei
naţionale , reieşind în mod evident încetarea uzului sau interesului public local. Imobilul – teren solicitat nu poate fi utilizat/exploatat de către Municipiul Sibiu, fiind practic perimetrul dimprejurul clădirii retrocedate, proprietatea Parohiei Evanghelice, şi nu există acces direct la acesta, terenul situat între acesta şi strada Smârdan aparţinând tot parohiei”, este explicația dată în proiectul de hotărâre înaintat consilierilor locali pentru vot.

Terenul în cauză a fost expertizat și s-a ajuns la concluzia că un metru pătrat valorează 37,74 euro, plus TVA, preț de la care va porni licitația.

 

Ultima oră

Comentariul meu