peste 500 de amenzi date în weekend de polițiști - sibieni băuți sau fără permis prinși pe șosele
foto: arhivă

Polițiștii sibieni au continuat acțiunile în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și în weekend. Astfel, au fost constatate 9 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 72 de permise de conducere și au fost aplicate 532 de sancțiuni contravenționale în valoare de 240.000 de lei.

În urma controalelor, mai mulți sibieni s-au ales cu dosare penale. Unii au fost prinși la volan fără permis, alții au condus băuți sau drogați, iar câțiva au fost depistați la volanul unor mașini neînmatriculate.

Un sibian a fost prins, de exemplu, în Mediaș, pe o motocicletă, deși nu avea permis de conducere.

„La data de 25 martie, în jurul orei 18,00, în municipiul Mediaș, polițiștii rutieri au oprit pentru control o motocicletă condusă de către un localnic în vârstă de 40 de ani. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

CITEȘTE ȘI: Șoferiță băută, prinsă la volan pe Bulevardul Victoriei

Două zile mai târziu, în jurul orei 23,30, în localitatea Merghindeal, polițiștii au oprit un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 44 de ani. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind întocmite actele pentru efectuarea cercetării penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Ultima oră

Comentariul meu