inspectorii anpc iau la puricat comercianții din județul sibiu înainte de paști
foto: arhivă

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a stabilit un program de măsuri privind supravegherea și controlul modului de producere, depozitare, transport și comercializare a produselor specifice sărbătorilor pascale. Inspectorii ANPC au început controalele încă de la mijlocul lunii martie la comercianții din județul Sibiu.

Se apropie sărbătorile pascale, astfel că inspectorii ANPC iau la puricat comercianții. Controalele vizează în special unitățile care activează în domeniul alimentar, cum sunt spațiile unde se vinde carne de miel, ouă, prăjituri sau pește.

Până în 24 aprilie, inspectorii vor desfășura o serie de acțiuni de control „privind calitatea, modul de comercializare și etichetare a produselor din carne și celor specifice sărbătorilor pascale”. De asemenea, cei de la ANPC vor controla și cofetăriile și patiseriile, vor verifica produsele din ciocolată, cât și băuturile alcoolice. Nici comercianții care vând jucării și ornamente de Paști nu scapă de vizita inspectorilor.

În această perioadă, consumatorii sibieni pot depunde sesizări și reclamații la ANPC. Cele care vor avea legătură cu produsele sau serviciile de Paști vor fi soluționare cu prioritate.

Ultima oră

Comentariul meu