ulbs pregătește studenții pentru piața muncii - se pot desfășura și activități de voluntariat la nivel internațional

În contextul crizei umanitare generate de situația din Ucraina, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, prin comunitatea academică și asociațiile studențești – se implică în ajutorarea refugiaților care ajung în zona Sibiului.

Programul Voluntar ULBS este o activitate pe care o coordonează Centrul SmartHub. Programul Voluntar ULBS facilitează accesul studenților U.L.B.S. interesați de posturile de voluntari, oferite de  diferitele structuri din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu sau de partenerii cu care ULBS colaborează. Pentru a demara orice activitate de voluntariat, studenții sunt invitați în următoarea perioadă să se înscrie în programele de voluntariat de la nivelul universității.

ULBS consideră voluntariatul ca o componentă fundamentală a societății civile și încurajează și sprijină studenții indiferent de specializare, apartenență religioasă, vârstă sau sex să devină voluntari.

În acest sens, ULBS își propune să creeze posibilități de învățare din experiența de voluntariat și prin intermediul activităților oferă structurilor academice și administrative din cadrul ULBS, cadrul general și specific pentru a face publice în rândul studenților programele de voluntariat pe care le derulează.

„Activitățile de voluntariat, atât cele interne, cât și cele din organizațiile externe, presupun participarea persoanelor fizice (studentul ULBS) la activitățile desfășurate de către ULBS sau alte persoane juridice de drept public ori privat. Programul Voluntar ULBS derulează campanii de voluntariat la nivel local și național, iar – la cerere – se pot desfășura și activități de voluntariat la nivel internațional. Principalele beneficii sunt dezvoltarea personală a studenților și pregătirea lor pentru piața muncii. Voluntariatul este un factor important în crearea unei piețe competitive a muncii și, totodată, în dezvoltarea educației și formării profesionale. La nivelul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, Centrul de Servicii Integrate pentru Studenți SmartHub monitorizează activitatea de voluntariat.” menționează conf. Univ. Marius Milcu, șef serviciu al Centrului Samart Hub.

 

Ultima oră

Comentariul meu