stradă de pământ și fără iluminat stradal în cartierul tineretului - primăria vrea să o modernizeze

O stradă de pământ și fără iluminat public din municipiul Sibiu ar urma să intre într-un proces de modernizare. Consilierii locali vor avea pe masă un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici pentru acest obiectiv de investiții în ședința de la finalul lunii. 

Strada Atena din Cartierul Tineretului din Sibiu ar urma să fie modernizată. În prezent, drumul este pietruit, iluminatul stradal lipsește, iar rețeaua de colectare a apelor pluviale nu există. Odată cu modernizarea acestei străzi, va fi încurajată dezvoltarea urbană a orașului, se arată în raportul pentru emiterea hotărârii. 

VEZI AICI CUM ARĂTA STRADA ATENA ANUL TRECUT 

„Suprafața părții carosabile prezintă numeroase denivelări cauzate de capacitatea portantă redusă. Colectarea apelor pluviale se face deficitar din cauza pantelor transversale și longitudinale care nu favorizează evacuarea rapidă a acestora pe platforma străzii, permițând stagnarea și infiltrarea apei în straturile inferioare ale structurii rutiere. Pe amplasament nu există trotuare sau facilități pentru traficul pietonal. În prezent nu există infrastructură de iluminat public sau tubulatură de cablaj metropolitan”, se arată în raport. 

Astfel, se vor realiza lucrări de modernizare la nivelul carosabilului, se vor face trotuare, se vor amenaja spații verzi, se va realiza rețeaua de apă și vor apărea aici și hidranți stradali. La final, strada Atena va avea 17 stâlpi de iluminat. 

Ultima oră

Comentariul meu