spotity se retrage din rusia

Spotify se retrage din Rusia din cauza noilor legi emise de Kremlin privind companiile media. Știrile considerate false despre invazia Rusiei în Ucraina pot duce la pedepse cu închisoarea.

Materialele publicate considerate „știri false” despre invazia Rusiei în Ucraina ar putea duce la pedepse cu închisoarea, conform noilor reguli, scrie BBC.

Într-o declarație trimisă presei, Spotify a afirmat că normele „restricționează și mai mult accesul la informații, elimină libertatea de exprimare și incriminează anumite tipuri de știri, pun în pericol siguranța angajaților Spotify și, posibil, chiar și a ascultătorilor noștri”.

„După ce am analizat cu atenție opțiunile noastre și circumstanțele actuale, am ajuns la decizia dificilă de a ne suspenda complet serviciile în Rusia”, mai arată compania.

Spotify este cel mai bine cunoscut ca platformă de streaming muzical.

Compania și-a închis biroul din Rusia la începutul lunii martie și nu a putut să își vândă abonamentele premium în această țară din cauza restricțiilor impuse de furnizorii de plăți pe fondul sancțiunilor internaționale.

Astfel, Spotify este ultima dintr-o listă lungă de companii internaționale importante care se retrag din Rusia, printre care McDonald’s, Starbucks, Apple, Samsung și multe altele.

Ultima oră

Comentariul meu