personalul administrativ de la spitalul de pediatrie va primi „stimulente financiare” lunare
foto: arhivă

Personalul administrativ de specialitate din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu va primi, lunar, „stimulente financiare”, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării consilierilor locali în ședința de la finalul lunii martie. 

Stimulentele financiare se vor acorda lunar și nu vor depăși două salarii minime brute pe țară din veniturile proprii ale spitalului. În raportul atașat proiectului este specificat motivul pentru care este nevoie ca angajații din compartimentul administrativ, cum ar fi șefii de serviciu, contabilii și directorul financiar, să primească aceste stimulente. 

„În urma creșterii salariale pentru anul 2022 la personalul medical, s-a creat o discrepanță între veniturile acestei categorii de angajați și veniturile personalului administrativ de specialitate, urmărindu-se astfel reducerea acestei discrepanțe. Acordarea acestor stimulente financiare nu presupune un efort financiar suplimentar, deoarece se încadrează în bugetul pentru anul 2022 în care a fost prevăzută suma de 480.000 lei, sumă ce va fi suportată din veniturile proprii ale instituției noastre”, se arată în raportul Spitalului Clinic de Pediatrie. 

Reprezentanții spitalului consideră că prin acordarea acestor stimulente personalul va fi motivat și nu va pleca, performanța va crește și vor fi atrași să se angajeze și tinerii specialiști în serviciile cu deficit de personal. 

Ultima oră

Comentariul meu