criminalul care și-a ucis prietenul de pahar și l-a aruncat în cibin - a fost condamnat la 16 ani de închisoare
foto: arhivă

Anul trecut, în luna februarie, o crimă teribilă a șocat o comunitate întreagă. Un bărbat în vârstă de 72 de ani a fost omorât de prietenul lui de pahar. După crimă, cel care l-a ucis, s-a pus să doarmă, iar când s-a trezit l-a tranșat în bucăți și a aruncat fiecare parte a corpului în râul Cibin. Tribunalul Sibiu a pronunțat prima hotărâre în acest dosar, individul fiind condamnat la 16 ani de închisoare.

Bucată cu bucată în Cibin

Criminalul și victima erau buni prieteni. În seara zilei de 16 februarie 2021, aceștia s-au întâlnit la ucigaș acasă unde au început să bea. Lucrurile au degenerat și, pe fondul consumului de alcool, s-au luat la ceartă. Mircea Bobeș și-a ucis atunci amicul în vârstă de 72 de ani și s-a gândit, până a doua zi, ce va face cu cadavrul. În speranța că își va ascunde urmele și nimeni nu va afla de fapta sa, individul a ciopârțit trupul bărbatului în mai multe bucăți, le-a ambalat în saci menajeri și, în noaptea următoarele, i-a transportat cu bicicleta până la Cibin, acolo unde a aruncat fiecare bucățică.

„A doua zi, după ce inculpatul s-a trezit și a constatat că victima nu mai mișcă acesta a decis să taie corpul în bucăți pentru a putea transporta mai ușor cadavrul. Astfel, cu un toporaș a tăiat în bucăți brațele, picioarele și capul pe care le-a introdus în saci menajeri pe care i-a transportat în 4 rânduri cu bicicleta și i-a aruncat în râul Cibin. Ulterior, inculpatul a ambalat mai multe bucăți de nailon pe care tranșase cadavrul împreună cu mai multe obiecte ale victimei și le-a aruncat de asemenea în râul Cibin”, se precizează în rechizitoriul anchetatorilor, potrivit ziare.com.

Dispariția bărbatului de 72 de ani a fost sesizată de cei doi copii ai spi. Aceștia au refăcut traseul din ziua dispariției și, cu ajutorul camerelor video amplasate pe străzile din zonă, au reușit să ajungă pe strada unde locuia criminalul, în cartierul Reșița. 

DETALII DESPRE CUM S-A PETRECUT CRIMA AICI

Criminalul a recunoscut – A șlefuit podeaua plină de sânge cu o mașină electrică

În data de 22 februarie, casa bărbatului a fost percheziționată, fiind găsită arma crimei. La audieri, inculpatul a recunoscut de a făcut. 

„La data de 22 februarie 2021 organele de urmărire penală au efectuat o percheziție la domiciliul inculpatului, de unde a fost ridicat un topor și două obiecte textile pe suprafața cărora s-au observat unele depuneri de culoare închisă. Cu ocazia audierii inculpatului, acesta a recunoscut în fața organelor de urmărire penală că în 16 februarie a consumat băuturi alcoolice cu (…) și în urma unei altercații pe care ar fi avut-o cu victima, l-a lovit pe acesta și l-a lăsat pe podeaua locuinței iar a doua zi i-a tranșat cadavrul în mai multe bucăți, le-a ambalat în saci menajeri și i-a aruncat în râul Cibin în seara de 17/18 februarie 2021 iar apoi a curățat locuința de sânge și a șlefuit podeaua cu o mașină electrică”, se mai menționează în rechizitoriu.

DETALII DIN ANCHETĂ AICI

Polițiștii au fost conduși mai apoi de către inculpat pe malul Cibinului, în zona centurii Sibiului. Au început acțiunile de căutare, iar în râu a fost găsit un prim sac în care se afla trunchiul cadavrului, fără cap și membre. În zilele următoare au fost identificate în albia râului două fragmente de cadavru, respectiv un braț superior drept și un picior stâng. De asemenea, a fost găsit și un pantof conținând o șosetă cu țesut biologic și o chitanță fiscală emisă pe numele victimei precum și o plasă din plastic ce conținea mai multe bunuri aparținând victimei respectiv acte, chei, un telefon, carduri pentru farmacie, card de sănătate, un abonament pentru transport și un carnețel, notează ziare.com.

Condamnat pentru omor și profanare de cadavre

Expertiza medicală a indicat că victima era decedată în momentul în care a fost tranșată. În momentul în care a ajuns în fața instanței de judecată, criminalul Mircea Bobeș nu a mai recunoscut fapta, susținând că victima ar fi murit după ce a căzut pe podeaua din casa sa. 

„Toate apărările inculpatului apar neverosimile în raport de materialul probator existent la dosar iar versiunile și contradicțiile între declarațiile date converg ideii că acesta a încercat cu asiduitate a se disculpa și mai mult a conduce organele de urmărire penale spre o pistă falsă nereală. Expertiza psihiatrică efectuată în cauză a concluzionat că inculpatul prezintă „uz nociv pentru sănătate a alcoolului” și că față de fapta imputată a acționat cu discernământul păstrat”, se susține în hotărârea Tribunalului Sibiu. Bărbatul a fost condamnat atât pentru omor, cât și pentru profanare de cadavre.

Sursa: ziare.com

Ultima oră

Comentariul meu