autobuzele vor circula mai des pe cinci trasee tursib - se face o nouă stație pe strada zăvoi
foto: arhivă

Autobuzele din flota Tursib vor circula mai des pe cinci trasee din Sibiu, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor locali în ședința de la finalul lunii martie. De asemenea, a fost propusă înființarea unei noi stații de autobuz, situată pe strada Zăvoi din municipiu. 

Potrivit raportului de specialitate întocmit pentru aprobarea proiectului de hotărâre prin care se dorește modificarea programului de circulație a autobuzelor Tursib, au fost identificate principalele probleme de mobilitate din municipiul Sibiu. În urma analizelor, municipalitatea a constatat că este nevoie ca mijloacele de transport public în comun să circule cu o mai mare frecvență. 

„Pentru stabilirea fluxurilor de călători de pe fiecare linie de transport s-a făcut monitorizarea atât la orele de vârf, cât și în afara acestora a traseelor de transport public printr-o numărătoare manuală a călătorilor. De asemenea, s-au efectuat măsurători și în zilele de sâmbătă și duminică. În urma analizelor efectuate se consideră necesară creșterea frecvenței de circulație pe traseele prioritare”, se arată în raportul de specialitate. 

Astfel, autobuzele de pe traseele 1, 2, 10, 11 și 14 vor circula mai des. Autobuzele de pe traseul 1 circulă între Cimitirul Municipal și Hornbach, cele de pe traseul 2 între Piața Cibin și Scandia, cele pe traseul 10 circulă între Zăvoi și Scandia, autobuzele de pe traseul 11 circulă între Calea Cisnădiei și Continental, iar cele de pe traseul 14 între Valea Aurie și cartierul Reșița. 

În cadrul aceluiași proiect se propune și înființarea unei noi stații, localizată pe strada Zăvoi, nr. 90E, în zona ansamblului de case din capătul străzii. 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Oare chiar așa? Chiar vor circula mai des? Nu vor mai fi întârzieri?
    Dar întârzierile și de câte o ora când se vor rezolva?
    Acuma doua zile 3 autobuze au lipsit de pe ruta viile Sibiului-cimitir. Sa nu mai spunem ca pe urma au venit trei autobuze unul după celălat.
    Iar dacă suni la dispecerat sa ceri informații, ești făcut in toate felurile și ți se spun informații care nu au nici o legătura cu zona in care ești. Sa nu mai spunem de impertinenta șoferiilor, in momentul in care ii intrebi motivul întârzierii.