andrei și alexandru, polițiștii anului la sibiu - au găsit cel mai căutat criminal și au destructurat o grupare de hoți

Inspectorul de poliție Alexandru Cozma de la Serviciul Investigații Criminale și agentul principal de poliție Ioan Andrei Durca de la Biroul Investigații Criminale – Poliția Municipiului Sibiu sunt cei doi polițiști sibieni de care infractorii se tem de ceva vreme. Și asta pentru că în urma cazurilor dificile rezolvate, cei doi au primit distincția de ”Polițiștii anului”.

Alexandru Cozma nu are decât 26 de ani. Dar, s-a remarcat pentru că a rezolvat unul din cele mai grele cazuri, dar și cele care au oripilat comunitatea sibiană: cea a bărbatului omorât și apoi ciopârțit și aruncat în Cibin. Ca o coincidență, sau mână a destinului, criminalul a fost condamnat la 16 ani de închisoare, în același timp în care cel care a adunat probe împotriva lui a fost numit cel mai bun polițist sibian al anului 2021.

andrei și alexandru, polițiștii anului la sibiu - au găsit cel mai căutat criminal și au destructurat o grupare de hoți
Alexandru Cozma

AFLĂ DETALII DESPRE CONDAMNARE, CRIMĂ ȘI CRIMINAL

Cazul care i-a adus distincția lui Alexandru Cozma s-a petrecut anul trecut în februarie. Părți din corpul unui bărbat, puse în pungi de plastic, au fost găsite în Cibin. De acolo a pornit investigația, care a dus apoi la găsirea vinovatului și acum la condamnarea lui.

”A fost cel mai greu caz de anul trecut. Au fost multe ore peste program, da cam în 5-6 zile am reușit să identificăm autorul și să strângem dovezile necesare. am avut de identificat martori, camere de supraveghere de verificat,  fost un caz complex. Dar, cu ajutorul colegilor din departamentul Urmăriri, am reușit. Am avut fiecare câte o sarcină, fiecare cu bucățica lui. Anul acesta a mai fost un caz destul de greu, dar am reușit să-l rezolvăm în mai puțin de 24 de ore. Este vorba despre fata răpită din Tălmaciu pentru care s-a activat Alertă Răpire Copil. in fericire nu a fost victima vreunei violențe”, spune Alexandru Cozma.

Ioan Andrei Durca are 34 de ani. Cea mai mare realizare de până acum, este destructurarea unui grup de hoți din locuințe. Împreună cu colegii săi, pentru că spune, rezultatele sunt ale echipei, au lucrat 7 luni pentru a aduna dovezile necesare împotriva hoților. distincția de ”polițistul anului”, spune Andrei, nu face decât să îl motiveze pe mai departe și să îi dea încrederea că niciun hoț nu va face carieră atâta timp cât Andrei va fi pe urmele lui.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu