grupul de hackeri „anonymous” a spart banca centrală a rusiei - vor fi făcute publice peste 35.000 de documente secrete
Sursa Foto - Pixabay

Grupul de hackeri „Anonymous” a spart Banca Centrală a Rusiei. Aceștia vor publica peste 35.000 de documente secrete.

Colectivul internațional de hacking Anonymous a anunţat joi că a spart Banca Centrală a Federației Ruse, ca parte a războiului cibernetic pe care l-a declarat Moscovei ca urmare a invaziei din Ucraina, notează observatornews.

Într-o postare pe Twitter, Anonymous a scris că va publica peste 35.000 de fișiere în următoarele 48 de ore, unele documente conţinând mai multe acorduri secrete.

Anterior, gruparea a avertizat companiile occidentale care continuă să opereze în Rusia, cerându-le să se retragă sau riscă să se confrunte cu atacuri cibernetice în contextul invaziei Ucrainei.

Anonymous a spart serverele serviciilor secrete ruse

În urmă cu câteva zile, grupul de hackeri Anonymous, care duce un “război cibernetic” împotriva Rusiei de când a invadat Ucraina, anunţă joi că a piratat serverele Serviciului rus de securitate (FSB).

Anonymous a dezvăluit, de asemenea, o convorbire sensibilă între preşedintele rus Vladimir Putin şi ministrul Apărării, Serghei Şoigu. “Tango Down” anunţă Anonymous pe Twitter piratarea serverelor serviciilor secrete ruse FSB (fostul KGB), o expresie folosită în armată pentru semnalarea doborârii unui inamic. Grupul anunţă în acelaşi tweet că a piratat şi serverele altor instituţii ruse. Anonymous citează în acest sens site-urile ofciale ale Primăriei Moscovei, Guvernului Federaţiei ruse şi Ministerului rus al Sporturilor.

Ultima oră

Comentariul meu