dosar penal pentru un șofer beat prins pe autostrada sibiu - deva

O amplă acțiune a avut loc, timp de trei zile, pe autostrada A1 Sibiu – Deva. Peste 1.200 de autovehicule au fost luate la control de polițiști. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat 7 infracțiuni, au reținut 45 de permise de conducere, au retras 31 de certificate de înmatriculare și au aplicat 324 de sancțiuni contravenționale în valoare de 134.300 de lei. Într-una dintre aceste zile, oamenii legii au depistat și șoferi băuți pe autostradă. Unul dintre ei avea o alcoolemie de 0,43 la mie și conducea o autoutilitară.

Șoferul circula pe sensul de pe mers Deva – Sibiu. Acesta a fost depistat în zona Sebeș.

„La data de 22 martie a.c., în jurul orei 11,00, la km. 316, pe sensul Deva – Sebeș, în județul Alba, polițiștii au oprit o autoutilitară condusă de către un timișorean în vârstă de 48 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Ulterior recoltării probelor biologice, în cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

Ultima oră

Comentariul meu