video: autostrada sibiu - pitești - încep lucrările la secţiunea 2 boiţa-cornetu. proiectul va dura cinci ani
Sursa Foto - Asociatia Pro Infrastructura

Încep lucrările la Secţiunea 2 Boiţa-Cornetu, autostrada Sibiu – Pitești. Proiectul va dura cinci ani.

YouTube video

Cinci ani şi jumătate vor dura proiectarea şi execuţia tronsonului Boiţa-Cornetu al autostrăzii Sibiu-Piteşti, o investiţie importantă, care va crea circa 700-800 de locuri de muncă, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Vâlcea după întâlnirea pe care prefectul Mihai Oprea a avut-o miercuri cu reprezentanţii firmelor turceşti care au câştigat licitaţia pentru realizarea acestui sector ce tranzitează judeţul.

Potrivit sursei citate, discuţiile s-au axat în special pe etapele de derulare a proiectului, astfel încât să nu existe blocaje care să ducă la întârzieri în realizarea lucrărilor.

‘Lotul care leagă Boiţa de Cornetu este unul dintre cele mai complexe ale autostrăzii Sibiu-Piteşti. Este probabil cel mai complicat tronson din ţara noastră, pentru că va trece prin munţi. În condiţii de seriozitate şi încredere reciprocă, sunt convins că lucrurile vor merge cum trebuie. Mizez pe o bună colaborare şi comunicare. Infrastructura rutieră este un domeniu prioritar pentru judeţul Vâlcea şi pentru Guvernul României. Modificarea legislaţiei achiziţiilor publice, înfiinţarea Registrului Utilajelor, modificarea procedurilor de obţinere a avizelor şi autorizaţiilor sunt rezultate legislative importante ale Guvernului pentru evoluţia infrastructurii de transport în România. Guvernul a eliminat astfel principalele motive pentru întârzierea sau blocarea proiectelor’, a declarat prefectul judeţului Vâlcea.

Secţiunea 2 Boiţa-Cornetu a autostrăzii Sibiu-Piteşti are o lungime de peste 31 de kilometri, traseu pe care urmează să fie construite 49 de poduri şi viaducte, şapte tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m şi 1.590 m, precum şi un ecoduct pentru mamifere mari în zona localităţii Lazaret. Licitaţia pentru realizarea acestui tronson a fost câştigată de asocierea firmelor din Turcia Mapa Insaat Ve Ticaret Anonim Sirketi – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi, care a anunţat că deja a fost semnat ordinul de începere a lucărilor.

Sursa – Agerpres

Ultima oră

Comentariul meu