victorie în prelungiri: csu sibiu a bătut-o pe csm galați
FOTO Facebook / BC CSU Sibiu

CSU Sibiu și-a adăugat în palmares o nouă victorie, de această dată pe terenul celor de la CSM Galați, scor 105 – 64, la capătul unei reprize de prelungiri.

Dunărenii au început duelul în formula Masters, Milon, Brewton, Stan și Sturanovic, iar oaspeții au replicat cu un prim 5 alcătuit din Blake, Rotaru, Pratt, Padgett și McGrew.

CSM Galați a replicat după reușita lui Blake, care a deschis scorul, venind cu un run apoi pentru a face 7-2, McGrew oprind seria bună cu o triplă. CSU Sibiu a tăiat handicapul la un singur punct, Milon refăcând un ecart de două posesii la jumătatea parțialului de debut și Masters a pătruns cu precizie pentru 14-8. A urmat rândul sibienilor să prindă o serie de puncte la rând și Tohătan își ducea echipa în față prin liberele precise pentru 17-16, apoi primele 10 minute terminându-se cu câte două reușite din partea lui Sturanovic și Schaftenaar, avantajul rămânând la Sibiu, 22-20.

Gazdele au putut egala imediat situația de pe tabelă în startul sfertului al doilea, apoi Vlad a fost precis de la distanță și se făcea 25-22, la fel răspunzând și Schaftenaar, dar pe următorul atac Galbreath o ținea în față pe CSM Galați, 28-25. Scorul s-a modificat cu reușita lui Milon din căciulă, după ce ambele formații au irosit câteva atacuri, apoi Schaftenaar a fost din nou precis de la distanță și Sibiul conducea cu 31-30. Mirel Dragoste a beneficiat de două libere pentru un antisportiv încasat de Stan (34-30), trupa de pe Cibin ratând posibilitatea de a se desprinde în continuare apoi și Galațiul a replicat cu cinci puncte la rând, serie oprită de reușita lui Uță (36-35). S-a mers cap la cap până la pauza întâlnirii, intrându-se cu 46-43 la cabine pentru amfitrioni, cu reușita din colțul terenului pe sirenă semnată de Brewton.

CSM Galați avea peste 60% procentaj din acțiune în prima repriză, cu 6/9 de la distanță, zonă din care Sibiul stătea cu 33%. Vizitatorii aveau mai multe recuperări (20-13), dar au și pierdut mai multe posesii (6-4), iar după 7-0 în sfertul inaugural la punctele marcate pe contraatac, CSU Sibiu era condusă cu 10-8 la acest detaliu la pauză.

Avantajul a rămas de partea gălățenilor în primele două minute de la reluare și Masters a punctat pentru 50-47, pe atacul imediat următor Tamulis reducând ecartul la un singur punct. CSM Galați a putut merge la 54-49, apoi tot Masters și-a continuat perioada cu coșuri la rând pentru a menține ecartul de două posesii, înainte de lay-up-ul lui Tohătan, iar Tamulis a contribuit cu o triplă și un assist pentru Blake, CSU Sibiu revenind la conducere (58-57). Gazdele au putut să întoarcă și cu un run de 7-2 conduceau la două posesii, apoi Sibiul a egalat iar cu dunk-ul lui Uță (64-64), sfertul trei terminându-se cu 68-66 pentru Galați.

Echilibrul s-a menținut în startul sfertului patru, Brewton încasând un tehnic după ce a înscris pentru 72-70 și după trei libere, prin Blake și Padgett, Sibiul făcea 73-72. Un fault tehnic a primit și Dragoste, egalitatea fiind restabilită de Masters cu libera acordată, după care oaspeții au pus două posesii între (77-73), dar avantajul a dispărut rapid și CSM Galați ajungea la 78-77. „Vulturii” au întors și de această dată, Uță finalizând un three-point play (82-78), dar a irosit oportunitatea să-și ducă echipa la +5, Galbreath punctând peste câteva posesii la 84-84. McGrew a punctat din pasa lui Blake cu 19 secunde până la final, pe următorul atac Masters egalând, CSU Sibiu irosind ultima aruncare și s-a intrat în prelungiri, după 88-88 după 40 de minute.

Galben-albaștrii s-au putut duce la două posesii în față și Uță a făcut 96-90 și ulterior cu tripla lui Blake s-a ajuns la +7 în dreptul Sibiului. Justas Tamulis a ajutat trupa de pe Cibin să depășească borna celor 100 de puncte marcate și făcea 102-92, scor la care Florin Nini a cerut time-out, în cele din urmă „vulturii” câștigând cu 105-94.

Cu acest succes, CSU Sibiu ajunge la 12-12 bilanț în LNBM, iar CSM Galați coboară la 5-20. Formația lui Miguel Angel Hoyo o să primească vizita Rapidului, iar gălățenii se vor deplasa la Timișoara.

Rareș Uță a contribuit cu 22 de puncte (10/11 din acțiune) și 6 recuperări la victoria Sibiului, urmat de Javion Blake (19 puncte). Matt Milon (24 de puncte, 6 recuperări) și Maksim Sturanovic (20 de puncte) au fost principalii marcatori pentru CSM Galați.

Ultima oră

Comentariul meu