povestea fetiței din slimnic care s-a maturizat înainte de vreme - „este ajutorul de nădejde al mamei”
Sursa: Facebook/SOS Satele Copiilor Romania

A. are 8 ani și locuiește împreună cu surorile și părinții ei într-o localitate din județul Sibiu. Deși este micuță, fata s-a maturizat înainte de vreme. Viața a obligat-o practic să renunțe, pentru moment, la joacă și să o ajute pe mama ei la treabă. A. este unul dintre cei 24 de copii din comunitatea din Slimnic care au fost integrați în programul de prevenire a separării copiilor de părinți inițiat de SOS Satele Copiilor.

A. are opt ani și locuiește la Slimnic. Este ajutorul de nădejde al mamei, atunci când tatăl este plecat la muncă cu ziua. Viața nu i-a oferit prea multe, astfel că fetița a fost nevoită să se maturizeze înainte de vreme. Se implică în curățenia casei, o ajută pe mama ei la creșterea celor două surioare mai mici și nu are timp de joacă. Dincolo de toate, fetița se simte un copil fericit, își iubește și respectă părinții, iar la școală ia note bune.

Situația micuței este cunoscută autorităților din localitate, astfel că recent a intrat într-un program al ONG-ului SOS Satele Copiilor.

„Situația precară a familiei ne-a fost prezentată de Biroul de asistenţă socială al Primăriei din Slimnic și, cu ajutorul lor, A. a intrat în programul SOS de prevenire a separării copiilor de părinți, alături de alți 24 de copii din comunitate. Prin proiectul de extindere a programului SOS din comunitățile vulnerabile din județul Sibiu, ne-am propus să susținem în jur de 300 de copii și familiile lor să aibă o viață cu mai puține greutăți”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook SOS Satelor Copiilor Romania.

Ultima oră

Comentariul meu