Parcul Sub Arini va arăta cu totul altfel după ce lucrările de modernizare și reabilitare vor fi terminate. Deocamdată totul se află la nivel de proiect și birocrație. Consilierii locali însă au văzut deja planurile proiectului pentru că au fost consultați asupra lui.
“Proiectul nu presupune intervenții asupra vegetației existente ci, dimpotrivă, capitalul natural existent va fi îmbogățit cu specii noi. Vom reamenaja obiectivele existente deja în parc – alei, piste pentru biciclete, foișorul, fântâna, locul de joacă – dar, în același timp, sunt prevăzute amenajări noi, pentru a diversifica funcțiunile parcului, astfel încât acesta să devină mai atractiv.”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Primăria a făcut publice câteva dintre planșele cu propunerile peisagiștilor de modificare a Parcului.
Cu o zi înainte, Diana Mureșan, consilier local USR, a făcut publice câteva dintre planșele proiectului. Parcul va arăta cu totul altfel, aleile vor fi mai largi, vor fi create zone pentru relaxare. Cupola și zona plină cu trandafiri de lângă se regăsesc în planul de amenajare.
VEZI AICI ALTE DETALII DESPRE LUCĂRILE PROPUSE
”Pe lângă cele opt obiective principale (le puteți vedea atașate mai jos) care au în vedere crearea unor spații noi sau modificarea unora deja existente, prin acest proiect se dorește și:
– reorganizarea traseelor pentru pietoni si bicicliști, inclusiv separarea acestora;
– acoperirea cu scoarța de copac a locului de joaca din zona centrala si a traseelor pietonale din pământ intens folosite;
– reamenajarea peisagistica a parcului și irigarea anumitor zone;
– extinderea sistemului de iluminat;
– crearea unor zone verzi tematice.
După studierea materialului și prezentarea făcută de firma proiectantă am propus următoarele:
– să se instaleze cișmele, cel puțin trei: una în zona stadionului (unde se află locul de joacă pentru copii), una în zona centrală a parcului unde va fi amenajat amfiteatrul și una în apropierea digului;
– pentru obiectivele nou create să se aibă în vedere accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități dar și pentru cărucioarele pentru copii și totodată creșterea accesibilitații intrării dinspre bulevardul Victoriei;
– renunțarea la acoperișurile pe bază de stuf (așa cum sunt propuse acum în proiect), care nu sunt caracteristice zonei noastre și nici parcurilor de tip englezesc, așa cum este Sub Arini.”, spune Diana Mureșan.
Fir-ar ei să fie de nemernici, după ce au distrus tot ce-a fost spațiu verde printre blocuri, prin oraș, acum au pus ochii pe parc, li s-a părut că e prea verde, așa că îl „modernizează” desființând ce mai e verde pe acolo și turnând asfalt și în „parc”.