video lupi și râși la râu sadului - au fost filmați de o cameră folosită pentru documentarea unei teze de doctorat

Imagini demne de un documentar Discovery au fost surprinse în zona Râu Sadului. O haită de lupi și un râs au fost filmați în habitatul lor natural. Imaginile au fot surprinse de o cameră instalată pentru a surprinde fauna sălbatică, informațiile fiind apoi utilizate pentru o lucrare de doctorat.

Camerele au fost montate în zona Râul Sadului la limita dintre Munții Cindrel și Lotru, cu scopul de a observa deplasarea faunei sălbatice, în cadrul studiului tezei de doctorat realizat de Beth Smith, Fauna & Flora International și Universitatea Nottingham Trent.

Iar teza de doctorat va fi cu siguranță interesantă, deoarece camerele au surprins un râs care se plimba prin zonă. Imaginile au fost făcute publice pe pagina de Facebook a biologului Mircea Mărginean.

Câteva zile mai târziu o haită formată din opt lupi a trecut prin fața camerelor și a oferit imagini unice. ”Lupul este o specie extrem de importantă pentru menținerea echilibrului ecosistemului din care face parte, contribuind la menținerea unor populații viguroase și sănătoase de ungulate (cerb, căprior, mistreț, capră neagră), prin eliminarea exemplarelor bătrâne sau bolnave”, scrie Mircea Mărginean.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu