update sibiul primește pastile de iodură de potasiu - se administrează în cazul exploziilor nucleare

Direcția de Sănătate Publică Sibiu va primi în cursul zilei de marți pastile de iodură de potasiu, pastile care se administrează în cazul unei explozii nucleare. Medicamentele nu vor ajunge deocamdată la populație, pentru că mai întâi trebuie să se stabilească în ce condiții se distribuie.

UPDATE Pastilele de iodură de potasiu au ajuns în depozitul DSP marți, la amiază. Conforma documentelor Ministerul Sănătății a trimis 628.224 comprimate, iar 9.776 de pastile au fost donate de Antibiotice Iași direct DSP Sibiu. Astfel, pentru populația județului la acest moment există în depozit 638.000 de pastile de iodură de potasiu.

Știre inițială Ministerul Sănătății a început distribuirea pastilelor de iodură de potasiu. La Sibiu acestea vor ajunge în depozitul DSP în cursul zilei de marți. Deocamdată vor fi ținute aici, pentru că nu se știe cum vor fi distribuite populației.

”TIR-ul mare care a plecat prin țară va lăsa la Sibiu doi box paleți. Nu știu exact câte pastile sunt, o să vedem când o să primim și documentele și procesul verbal de predare primire. Încă nu am primit alte indicații, dar cred că vor fi distribuite medicilor de familie, nu se distribuie în farmacii. Ce categorie de populație le vor putea lua în caz de nevoie, iarăși încă nu știm. Eu îmi amintesc că eram elev la explozia de la Cernobîl și ni s-au dat 2 pastile. În cazul acesta la nivelul județului Sibiu ar fi nevoie cam de un milion de pastile. Dar vom vedea exact ce și cum când se vor trimite și indicațiile”, spune Lucian Blăguțiu, director DSP Sibiu.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu