update mașini ridicate de pe aleea frații buzești - ”au venit noaptea, ca hoții”

Zilele acestea se pare că mașinile de ridicat mașini sunt peste tot în oraș. După ce luni dimineața au mutat mașinile parcate pe strada Gorjului din Ștrand (VEZI AICI DETALII) pe  spre seară s-au mutat pe Aleea Frații Buzești. Ore în șir s-au ridicat autoturismele parcate aici, iar acțiunea a continuat și marți dis de dimineață. Locatarii sunt nedumeriți și revoltați.

UPDATE Reprezentanții Primăriei Sibiu spun că mașinile au fost ridicate pentru că, după ce au fost instalate semnele de ”oprire interzisă” acestea nu mai au dreptul să fie parcate pe stradă. Noile semne de circulație au fost instalate în data de 9 martie 2022, în urma unei sesizări venite tot din partea cetățenilor care locuiesc acolo.

”Mai mulți cetățeni au transmis Primăriei Sibiu sesizări cu privire la faptul că circulația în dublu sens pe Aleea Frații Buzești se blochează din cauza mașinilor parcate pe carosabil. Sesizările au fost analizate de Comisia de Circulație și s-a aprobat amplasarea de indicatoare rutiere „Oprirea interzisă” pe o parte a acestei străzi. Un număr de 4 indicatoare au fost amplasate în teren, tocmai pentru informarea cetățenilor cu privire la interdicția de a mai parca. În data de 21 martie, Poliția Locală a verificat modul în care se desfășoară traficul în zonă și a ridicat un număr de 8 mașini parcate neregulamentar, sub incidența indicatorului „Oprirea interzisă” care îngreunau circulația. Cetățenii care locuiesc aici pot utiliza celelalte spații de parcare din zonă, cu respectarea Codului Rutier”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Știre inițială Aleea Frații Buzești va fi liberă de mașini, pentru că majoritatea celor parcate aici au fost deja ridicate de municipalitate. Locatarii spun că felul în care s-a acționat nu face deloc cinste Primăriei Sibiu.

”Au venit luni seara pe la ora 19, când era deja întuneric. Vreo patru ore au tot ridicat mașini, iar marți dimineața au venit din nou. De câteva zile s-a montat un semn cu oprirea interzisă. Dar aici, de 15 ani cel puțin, de când locuiesc eu, nu a existat așa ceva. Așa că cei care locuiesc aici este foarte posibil să nu fi văzut semnul. Normal ar fi fost să anunțe, să pună niște afișe la blocuri, să informeze și apoi să ridice mașinile. Sau mai întâi să dea avertismente. Dar, nu, ei au venit noaptea, exact ca hoții, și le-au ridicat. Au nevoie de bani la buget, pentru că altfel nu îmi explic de ce fac asta. Pentru noi, cei care locuim aici, nu ne-au dat nicio variantă pentru parcarea mașinilor. Ei le ridică și atât, soluții nu dă nimeni.”, este revoltat un sibian care locuiește pe Aleea Frații Buzești.

 

 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Indicatoare instalate in data de 9 martie si ei in 20 martie inca mai parcau dar aveau nevoie de informari, hartii in parbriz si avertismente inainte sa le ridice cazanele. Poate ca parcagiul ar fi vrut sa se organizeze si un concert si sa imparta primaria mici si bere inainte sa-l anunte? Foarte bine au facut autoritatile. Cred ca o saptamana este suficient timp sa te conformezi. Ca nu le-au vazut soferii sunt abureli ieftine…