Controale pe autostradă la Sibiu – Păsări transportate în condiții periculoase  

Inspectorii DSVSA Sibiu au efectuat, împreună cu polițiștii sibieni, o serie de controale pe autostrada A1. În ultimele zile au fost depistate persoane care transportau păsări în condiții periculoase, dar și carne neetichetată.

„Controalele au avut ca tematică, potrivit competențelor instituționale ale DSVSA SIBIU, verificarea respectării legislației sanitare veterinare privind protecția, bunăstarea animalelor și a normelor de bio-securitate pe timpul transportului, a transportului produselor alimentare de origine animală și non-animală, toate acestea având ca scop final, protejarea sănătății publice și prevenirea transmiterii unor boli majore la animale sau de la animale la om”, spun reprezentanții DSVSA Sibiu.

CITEȘTE ȘI: Șofer prins pe autostradă la Sibiu când transporta lapte în condiții neconforme

Cu ocazia controalelor au fost verificate un număr total de 35 mijloace auto. „Principalele deficiențe constatate se referă la: transport animale vii ( păsări ), fără a se respecta normele de protecție și bunăstare în timpul transportului; transport de produse alimentare de origine animală cu mijloc auto neautorizat sanitar veterinar și neigienizat, fără documente care să ateste trasabilitatea acestora”, mai spune sursa citată.

În cadrul acestor acțiuni tematice, ca urmare a constatării deficiențelor menționate, au fost aplicate un număr de 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 28.400 lei. De asemenea, a fost confiscată, în vederea neutralizării cantitatea de 370 kilograme de produse alimentare de origine animală destinate punerii pe piață, neetichetate și pentru care nu s-au putut prezenta documente de proveniență care să ateste trasabilitatea acestora.

Ultima oră

Comentariul meu