sibianul găsit mort în mașină pe dealul gușteriței - „s-a zvonit că l-ar fi omorât cineva”

Timp de patru zile, o femeie din Sibiu nu a mai știut nimic de fratele ei. Acesta a dispărut de acasă în cursul zilei de joi, iar de atunci era de negăsit. Sibianca a alertat poliția sâmbătă, iar oamenii legii au început și ei căutările. Duminică, familia a reușit să obțină vești, însă acestea au fost extrem de dureroase. Prodea Emil, în vârstă de 65 de ani, a fost găsit decedat chiar în autoturismul său pe Dealul Gușteriței. Inițial, apropiații lui au luat în calcul ipoteza că ar fi fost ucis, însă temerile lor nu s-au adeverit. La examinarea externă de la Serviciul de Medicină Legală s-a constat că bărbatul nu avea urme de violență pe trup.

Sibianul a plecat joi de la locuința surorii lui din Sibiu. Acesta intenționa să meargă în Bogatu Român, satul său natal. Apropiații acestuia spun că ultima oară el a fost văzut în zona Pieței Cibin, acolo unde trebuia să se întâlnească cu un vecin care avea să-l însoțească până în sat.

CITEȘTE ȘI: Bărbatul din Sibiu, dat dispărut de sora lui – A fost găsit mort în mașină 

„Se știe că acesta a plecat de la sora sa, urma să meargă în satul său natal Bogatu Român. Un vecin care locuiește în Sibiu, dar care este consătean din Bogatu, a spus că s-au întâlnit în ziua aceea în zona Piața Cibin. Emil îl aștepta pe un alt consătean în zona aceea, pentru a merge împreună în Bogatu. După această întâlnire, Emil a plecat din zona Cibin, dat dispărut și de către omul cu care trebuie să plece la Bogatu”, a spus, pentru Ora de Sibiu, o cunoștință a bărbatului găsit decedat.

De joi, el nu a mai putut fi contactat. Sâmbătă, sora lui a cerut ajutorul polițiștilor, dispariția lui fiind pusă sub semnul întrebării. Apropiații au așteptat să primească o veste, și-au dorit din tot sufletul să afle că este bine, însă nu a fost așa. Sibianul a fost găsit duminică pe Dealul Gușteriței, decedat în autoturismul său. Era singur.

„Am așteptat vești, pentru că a fost foarte ciudată plecarea lui din Piața Cibin în Dealul Gușteriței. S-a zvonit că sigur l-a omorât cineva acolo, iar asta pentru că unii oameni apropiați știau că a mai avut de-a face cu unii romi mai periculoși. S-ar fi zvonit că poate are o datorie la aceștia și că i-au făcut felul. Dar aparent nu se știe nimic despre asta, deci înseamnă că o fi făcut vreun infarct la volan. Nu era băut, fiindcă el conducea. Pur și simplu a murit la volan. Știam că are ceva probleme de sănătate, auzisem acum mulți ani”, a spus aceeași sursă.

Polițiștii sibieni au transmis, luni, că la examinarea externă a persoanei decedate, efectuată de către medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Sibiu, nu s-au constatat urme de violență. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu, urmând a fi stabilite toate circumstanțele în care a survenit decesul bărbatului.

Ultima oră

Comentariul meu