obligativitatea declarării persoanelor străine la mediaș - primăria vine cu lămuriri importante
foto: arhivă

Având în vedere actualul context internaționalprivitor la persoanele refugiate din Ucraina, reamintim faptul legislația română în vigoareconține anumite prevederi, a căror obligativitatetrebuie respectată.

Astfel, potrivit articolului 12 al OUG 194/2002, privind regimul străinilor în România, străinul intratlegal pe teritoriul României, precum și persoana care îl găzduiește, au obligativitatea anunțe organul de poliție competent teritorial, în termen de 3 zile de la data intrării, respectiv a găzduirii. În situația în care străinul este cazat într-o unitate hotelieră, administrația acesteia are obligația de a comunicadatele organului de poliție competent. Prin urmare, îiîndemnăm pe toți medieșenii care se află în aceastăsituație se adreseze Poliției Municipale Mediaș.

Pentru operativitatea acestei activități, persoanelefizice și juridice pot anunța prin Sistemul NaționalUnic pentru Apeluri de Urgență 112 sau prin adresade mail cop@sb.politiaromana.ro,  despre cazareaacestor persoane, numărul persoanelor din fiecarelocație, perioada de cazare/găzduire, locul de proveniență, precum și intenția de a pleca spre altălocație.

Ultima oră

Comentariul meu