marea britanie introduce doza patru de vaccin anti-covid

Miniștrii ar trebui să ia în considerare administrarea dozei patru de vaccin Covid-19 pentru persoanele în vârstă, spun oamenii de știință, potrivit The Guardian.

Numărul persoanelor internate în spital cu Covid-19 a început să crească săptămâna trecută în Anglia, iar pe 9 martie în jur de 1.521 de persoane au fost internate, acesta fiind cel mai mare număr de la sfârșitul lunii ianuarie.

Cifrele de la Oficiul pentru Statistică Națională arată că una din 25 de persoane, sau 3,8% din populația Angliei, a fost infectată pe 5 martie, iar cercetarea studiului React-1 a indicat faptul că infectările sunt în creștere la cei cu vârsta de peste 55 de ani.

Oamenii de știință spun că această creștere se datorează faptului că versiunea BA.2 a Omicron este mai transmisibilă, iar eficacitatea vaccinurilor de rapel începe să scadă.

Doza a patra de vaccin va fi propusă persoanelor de 75 ani şi peste această vârstă şi persoanelor imunodeprimate de peste 12 ani, scrie Digi24.

„Ca urmare a succesului masiv a campaniei de vaccinare până în prezent, propunem celor de peste 75 de ani şi persoanelor celor mai vulnerabile o doză de supra-rapel în această primăvară pentru a-şi completa protecţia împotriva acestui virus”, a anunţat ministrul sănătăţii, Sajid Javid, într-un comunicat.

Ultima oră

Comentariul meu