este ziua oltenilor de pretutindeni - muzeul astra te invită să admiri casele tradiţionale olteneşti

Ziua Olteniei este serbată la Muzeul Astra. Cu această ocazie instituţia de cultură îi invită pe toţi sibienii să vină şi să admire casele tradiţionale olteneşti care se află în Dumbrava Sibiului.

“Neică, auziși? Astăzi e ziua oltenilor de pretutindeni!

Astăzi sărbătorim Ziua Olteniei, eveniment celebrat începând cu anul 2018, în 21 martie.

De ce această dată? Pentru că în urmă cu două secole Tudor Vladimirescu a intrat în București ținând în mâini o pâine mare, ca semn al păcii și al belșugului. Momentul a rămas în istorie, marcând astfel revoluția condusă de pandurul din Oltenia.

Ziua acestei vechi și frumoase regiuni a țării noastre, a fost instituită prin Legea 65/2017. De atunci și până în prezent, instituțiile și autoritățile locale au sărbătorit-o an de an prin importante activități și manifestări culturale.

E un bun prilej să ne amintim de patrimoniul generos transferat din Oltenia în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, într-un autentic şi consistent sat oltenesc, pe care vă invităm să-l (re)vizitați: Stolojani, Târgu Cărbunești, Horezu, Oboga, Croici-Mătăsari, Musculești-Petrești, Vlădești, Bălănești și biserica din Comănești!”
Cu acest prilej, le urăm și noi „La mulți ani!” și îi îndemnăm pe toți oltenii (și nu numai) să-și păstreze valorile și tradițiile!”, a transmis Muzeul ASTRA pe pagina de Facebook

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Pe cine invita?la cum se exprima:neica,auzisi.
    Pe olteni….lasatii sa stea in Oltenia lor,au sufocat frumosul Sibiu,pe xea mai periferica strada este cel.putin o masina de Vl.