cum faceți o baie din care nu o să vreți să ieșiți
Foto Max pixel

Baia este una dintre cele mai mici încăperi dintr-o casă, dar cu siguranță nu este una dintre încăperile a căror importanță poate fi trecută cu vederea. Dimpotrivă, baia este unul dintre spațiile pe care le folosim cel mai des în viața noastră de zi cu zi.

De aceea, o condiție importantă atunci când se amenajează baia este în primul rând să vă asigurați că ea este foarte practică și funcțională, iar apoi vine designul frumos pe care îl vom vedea foarte des în viața noastră de zi cu zi. Prin urmare, baia trebuie să fie plăcută din punct de vedere estetic și să se potrivească gustului nostru.

cum faceți o baie din care nu o să vreți să ieșiți
Foto Max pixel

Din fericire pentru noi, pe piață există o gamă vastă de mobilier de baie care permite realizarea unui design frumos și totodată funcțional chiar și în cele mai micuțe băi. În acest articol, venim în ajutorul dvs. cu câteva sfaturi și idei utile despre cum să vă aranjați baia astfel încât să fie un loc plăcut nu doar pentru rutina de dimineață. Totul începe cu alegerea mobilierului de baie. Vă recomandăm să optați pentru piese confecționate din materiale de înaltă calitate, iar suprafețele – să fie netede.

Modalități de mobilare baie:

Primul pas pentru amenajarea băii este împărțirea acesteia în zone – zona chiuvetei, zona vasului de toaletă și zona de duș. Când vine vorba de selectarea mobilierului pentru chiuvete, putem alege dintre două opțiuni – monobloc sau structură încorporată/console. Monoblocul este format dintr-un vas de toaletă și un rezervor de apă, în timp ce structura în consolă este formată dintr-un rezervor și un vas de toaletă în picioare.

cum faceți o baie din care nu o să vreți să ieșiți
Foto Max pixel

Vasul de toaletă încorporat este ușor de instalat, iar principalul său avantaj este că țevile de apă sunt amplasate în spatele toaletei și sunt ascunse vederii. O opțiune pentru a ascunde cablurile expuse, sunt panourile sau dulapurile. De asemenea, dacă vorbim despre structuri în consolă, vasul de toaletă este așezat foarte aproape de perete. Se mai poate adăuga un bideu în consolă, care va adăuga o notă de lux băii. Prin alegerea structurilor încorporate, se obține un aspect complet și elegant al interiorului băii.

În ceea ce privește cabina de duș, aceasta este cel mai adesea amplasată în colțul camerei, dimensiunile ideale fiind de 90 pe 90. În cazul dușului, avem, de asemenea, două opțiuni – să alegem o cabină de duș cu o formă ovală sau dreptunghiulară sau să închidem zona de duș cu paravane.

cum faceți o baie din care nu o să vreți să ieșiți
Foto Max pixel

Zona chiuvetei este formată, de obicei, dintr-un dulap, chiuvetă și robinet. Pe piață există chiuvete cu formă ovală și dreptunghiulară. Dulapurile de baie vin în varietate mare de modele și materiale interesante, astfel încât, dacă doriți să aveți un accent în interiorul băii, atunci dulapul este o alegere bună.  Important în acest caz este să combinați designul chiuvetei cu cel al dulapului pentru un aspect armonios. Alegeți toate elementele de mobilier și gresia și faianța dintr-o singură gamă de culori.

În ceea ce privește plăcile, opțiunile sunt nenumărate. În funcție de stilul general al mobilierului pe care îl alegeți pentru baie, puteți opta pentru gresie și faianță cu modele clasice curate sau pentru cele cu elemente inovatoare care atrag atenția.

Gresia este un instrument bun pentru a reda băii dvs. un design unic, chiar dacă ați ales s-o mobilați într-un singur design. Datorită inovațiilor în producția de plăci ceramice și de porțelan, putem alege dintr-o mare varietate de dimensiuni, suprafețe, culori, modele, elemente de decor.

Sfaturi despre cum alegeți mobilierul de baie:

Cele mai multe băi sunt de dimensiuni micuțe, de aceea este important să alegeți modele de mobilier cu dimensiuni compacte, fiind de preferat structurile încorporabile. În ceea ce privește forma mobilierului, aceasta este mai mult o chestiune de alegere personală. În comparație cu mobilierul cu forme ascuțite și drepte, mobilierul cu forme curbe a căror formă se schimbă treptat este mai ușor de curățat.

cum faceți o baie din care nu o să vreți să ieșiți
Foto Max pixel

Având în vedere nivelul ridicat de umiditate și schimbările frecvente de temperatură din baie, este de preferat ca materialele din care este confecționat mobilierul de baie să fie impermeabile. Cea mai bună alegere în acest caz este materialul PVC. Acest lucru va asigura o viață lungă de utilizare fără a fi nevoie să reparați sau să înlocuiți mobilierul de baie. În ceea ce privește chiuveta și vasul de toaletă, alegeți întotdeauna gresie de înaltă calitate.

Dacă ați ales o cabină de duș pentru baia dumneavoastră, puteți alege și dulapul de baie/ dulapurile de baie din MDF lemnos și care nu are proprietăți impermeabile, dar este disponibil într-o varietate mai mare de culori, modele și reliefuri.

Ultima oră

Comentariul meu