casa hermes din piața mică se vinde cu aproape 1,5 milioane de euro - se amenajează un centru cinematografic

Casa Hermes din Piața Mică este de vânzare. Dar nu pe piața liberă, pentru că Muzeul ASTRA revendică dreptul de preempțiune. Adică, pentru că este chiriașul clădirii, este primul îndreptățit să facă o ofertă. Aceasta se va concretiza după negocierile care se vor duce între reprezentanții Consiliului Județean și cei ai FDGR, proprietarul clădirii. Discuțiile pleacă de la aproximativ un milion și jumătate de euro.

Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu este proprietarul clădirii din Piața Mică nr 11, Casa Hermes. Un evaluator angajat de FDGR a spus că valoarea de piață a imobilului este de 1.466.000 euro.

De la acest preț vor pleca negocierile dintre CJ și FDGR. După ce se va stabili un preț care să convină ambelor părți, clădirea va fi în continuare folosită de ASTRA Film, dar va fi regândită pentru a oferi sibienilor noi experiențe cinematografice, ASTRA Film Cinema Hub.

Proiectul își propune amenajarea unui centru cinematografic Astra Film, care este o necesitate stringentă pentru comunitate și care se va concentra pe noi modalități de regândire a experienței cinematografice și pe crearea de noi spații culturale
inovatoare. Proiectul va impulsiona dezvoltarea locală prin crearea unui centru pentru cetățeni interesați de consumul de bunuri și servicii culturale și de industriile creative, va îmbunătăți colaborarea transfrontalieră între operatorii de cinema, și cu organizațiile culturale, va oferi conținut creativ de calitate și divers, precum și activități educaționale.

Întregul proiect se circumscrie obiectivelor Complexului Național Muzeal ASTRA Sibiu
care prin implementarea de proiecte culturale de calitate își propune să întregească oferta culturală a Sibiului și să o ridice la nivel superior

 

 

Ultima oră

Comentariul meu