bonurile de masă și tichetele de creșă vor crește - la ce valoarea vor ajunge
Sursa Foto - RomaniaTV

Bonurile de masă și tichetele de creșă vor crește începând cu 1 aprilie 2022.

Angajații români care beneficiază de tichete de masă, ca parte a pachetului de beneficii extrasalariale oferite de angajator se vor bucura de o valoare mai mare a acestora, potrivit wallstreet.

La ce valoare vor ajunge bonurile de masă

Ministerul Muncii a lansat în dezbatere publică proiectele publice care includ aceste creșteri ale tichetelor de masă. Mai precis, proiectul de lege, care face referire la tichetele de masă prevăd o majorare a acestora de la 20,09 lei, cât e în prezent, la 20,17 lei. Această creștere face referire la valoarea maximă pe care o pot avea aceste tichete de masă, cu precizarea că valoarea în bani a acestui beneficiu extrasalarial este stabilită de angajator.

La ce valoare vor ajunge tichetele de creșă

În ceea ce privește tichetele de creșă, acestea vor crește cu 30 de lei, adică de la 490 de lei la 520 de lei.

Pentru semestrul I al anului 2022, începând cu luna aprilie 2022, valoarea sumei lunare care se
acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018 cu modificările ulterioare, este de 520 lei.

Pentru ca cele două proiecte să fie adoptate, e necesar ca acestea să fie semnate de Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, iar ulterior trebuie să primească și semnătura ministrului Finanțelor Publice pentru a putea fi publicate apoi în Monitorul Oficial.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Astia chiar i-si bat joc de noi! Asta e crestere in momentul in care preturile au explodat?! 80 de bani?! Jignitor! Cristosul si dumnezeii mamii lor, cum de ii mai rabda pamantul!