foto: prima barză s-a întors la cristian - „primăvara e tot mai aproape”

Atunci când berzele se întorc în cuiburile din Cristian un lucru este clar: primăvara este tot mai aproape. Prima dintre ele a ajuns în comuna din județul Sibiu în urmă cu trei zile. Specialiștii spun că ele vor continua să vină treptat în următoarele săptămâni, iar cuiburile se vor umple. 

„Prima barză s-a reîntors la Cristian pe 15 martie. Atunci am văzut-o prima dată. Deocamdată este singura, însă după jumătatea lunii martie este clar că vor veni mai multe. Ele vin treptat și încet, încet se vor umple toate cuiburile”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Miruna Grițu de la Asociația „Prietenii Brezelor”. 

În alți ani, berzele au venit și mai devreme. Miruna spune că au fost dăți când s-au reîntors în 5 martie și au prins chiar și ninsori. „Țin minte că, într-un an, a nins în aprilie, iar berzele aveau ouă în cuib. Ne gândeam că nu va ieși nimic din ou, dar am fost plăcut surprinși”. 

În timpul zilei, berzele sunt văzute rar în cuib. Ele merg să caute mâncare, iar spre seară revin. Același lucru s-a întâmplat și vineri. 

foto: prima barză s-a întors la cristian - „primăvara e tot mai aproape” foto: prima barză s-a întors la cristian - „primăvara e tot mai aproape” foto: prima barză s-a întors la cristian - „primăvara e tot mai aproape”

În comuna Cristian sunt cele mai multe berze din județ/ Voluntarii de la Asociația „Prietenii berzelor” au reușit să salveze, de la înființare și până în prezent, aproximativ 800 de berze, pe care le-au îngrijit în adăpostul lor. 

Ultima oră

Comentariul meu