spaima vecinilor din nucet - un individ a amenințat cu securea și a distrus două mașini
foto: arhivă

Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din Nucet, a fost reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu, fiind cercetat penal pentru doua infracțiuni de amenințare, doua infracțiuni de violare de domiciliu și doua infracțiuni de distrugere. Aceștia și-a terorizat vecinii, a intrat în curțile lor cu o secure, i-a amenințat cu moarte, i-a lovit și le-a distrus mașinile.

„În fapt, la data de 21 și 22 februarie, la Secția nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr au fost depuse 4 plângeri formulate de către 3 persoane domiciliate în Nucet și Sibiu, în care se reclamau infracțiuni de amenințare, violare de domiciliu și distrugere săvârșite de un bărbat din Nucet”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în 21 februarie, în jurul orei 11:45, individul, având asupra lui o secure, ar fi pătruns fără drept în curtea unui imobil din satul Nucet, după care ar fi sărit gardurile altor 2 imobile, intrând fără drept în curtea alte case unde l-ar fi amenințat cu moartea și cu acte de violență pe unul dintre cei trei reclamanți. Nervos fiind, bărbatul de 59 de ani a ieșit în stradă și a distrus două mașini parcate, acestea aparținând vecinilor cu care tocmai ce se certase. În următoarea zi, după ce a fost reclamat la poliție, bărbatul s-ar fi deplasat la domiciliul unuia dintre reclamanți și l-ar fi amenințat-o cu moartea pe motiv că a fost denunțat.

„În baza probatoriului administrat, la data de 16 martie a.c., împotriva bărbatului s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, mai spune Welter.

Cercetările în acest dosar continuă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, sub aspectul săvârșirii în concurs real a doua infracțiuni de amenințare, doua infracțiuni de violare de domiciliu și doua infracțiuni de distrugere.

Ultima oră

Comentariul meu