mesaj clar al franţei către rusia - nu folosiţi arme chimice sau bacteriologice în ucraina
Sursa Foto - Pixabay

Franţa ar considera Rusia responsabilă pentru orice utilizare de arme chimice sau bacteriologice în războiul din Ucraina, a declarat miercuri ministrul de externe Jean-Yves Le Drian într-un interviu acordat ziarului francez Le Parisien.

„Dacă ar avea loc atacuri chimice sau bacteriologice în Ucraina, am şti cine ar fi singurul responsabil pentru ele. Ar fi Rusia”, a declarat Le Drian, potrivit Reuters.

Ministrul francez a precizat că o astfel de utilizare a armelor neconvenţionale ar duce la sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei.

„Folosirea mijloacelor neconvenţionale ar constitui o escaladare intolerabilă şi ar duce ca răspuns la sancţiuni economice absolut masive şi radicale, fără tabuuri”, a spus el. Le Drian a refuzat să detalieze natura sancţiunilor potenţiale în astfel de circumstanţe.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat duminică că Rusia ar putea folosi arme chimice în urma invaziei sale în Ucraina şi că o astfel de acţiune ar fi o crimă de război, potrivit unui interviu acordat ziarului german Welt am Sonntag.

În acelaşi interviu pentru Le Parisien, Le Drian a declarat că Rusia doar se preface că negociază cu Ucraina în cadrul discuţiilor purtate între cele două ţări în ultimele zile.

„Nu există decât o singură urgenţă: încetarea focului, încetarea focului, încetarea focului. … Doar pe această bază se poate negocia, pentru că nu se negociază cu arma la tâmplă”, a spus ministrul francez.

Ultima oră

Comentariul meu