foto copiii înscriși la atelierele de actorie de la biblioteca astra şi-au prezentat piesele în faţa spectatorilor

Participanții primei serii de „Ateliere de dezvoltare personală prin actorie”, organizate de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, au prezentat rodul muncii lor în fața spectatorilor prezenți la reprezentațiile finale. Copiii înscriși la Atelierele de actorie au interpretat rolurile personajelor shakespeariene din cunoscutele piese de teatru „Hamlet, Prințul Danemarcei”, „Romeo și Julieta”, „Othello”, „Îmblânzirea Scorpiei” și „Visul unei nopți de vară”. Activitățile atelierelor, oferite gratuit de biblioteca publică sibiană, ale cărei acțiuni sunt posibile cu finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu, s-au desfășurat pe parcursul a două module, sub îndrumarea actorului și muzicianului Lucian Dragotă, care i-a coordonat pe tinerii participanți.

Toți cei prezenți la spectacolele finale i-au urmărit cu bucurie și interes pe micii actori care au interpretat cu talent și seriozitate partiturile scenice atribuite – Puk, Hamlet și Ofelia, Romeo și Julieta, Othello și Desdemona, Petruchio și Katharina. Susținuți atent de îndrumător, participanții au reușit să ofere publicului prezent momente vibrante, încărcate de emoție, suspans și amuzament. Prestațiile artistice ale participanților pasionați de actorie au fost recompensate nu doar cu diplome de absolvire, ci și prin aplauze generoase și îmbrățișări călduroase.

foto copiii înscriși la atelierele de actorie de la biblioteca astra şi-au prezentat piesele în faţa spectatorilor

„Atelierele de dezvoltare personală prin actorie” reprezintă o inițiativă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, derulată prin intermediul Compartimentului pentru Copii și Tineret. Demersul este susținut pro bono de Lucian Dragotă, actor și muzician profesionist, reprezentant al Școlii de actorie New Talent și colaborator al Bibliotecii ASTRA.

Pentru cei interesați, o nouă serie a Atelierelor de actorie dedicate membrilor comunității sibiene va începe în curând. Grupele sunt stabilite în funcție de categoria de vârstă: • copii (9 – 13 ani); • adolescenți (14 – 18 ani); • adulți (peste 18 ani). Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu oferă gratuit câte 12 locuri pentru fiecare grupă de participanți.

Informații suplimentare referitoare la „Atelierele de dezvoltare personală prin actorie” se regăsesc online sau se pot obține la sediul central al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu – Compartimentul pentru Copii și Tineret (str. George Barițiu, nr. 7, et. 1, tel. 0269 210 551, int. 108).

foto copiii înscriși la atelierele de actorie de la biblioteca astra şi-au prezentat piesele în faţa spectatorilor foto copiii înscriși la atelierele de actorie de la biblioteca astra şi-au prezentat piesele în faţa spectatorilor foto copiii înscriși la atelierele de actorie de la biblioteca astra şi-au prezentat piesele în faţa spectatorilor

Ultima oră

Comentariul meu

Publică