doi copii internați cu covid la ati în sibiu - „evoluția e favorabilă”
foto: arhivă

Numărul cazurilor de coronavirus a scăzut considerabil în România, dar și în județul Sibiu. În spitalele din județ erau internați, miercuri, sub 100 de pacienți. Dintre aceștia, nouă se aflau pe secțiile ATI și luptau pentru a rămâne în viață. Chiar și la Spitalul de Pediatrie, la Terapie Intensivă, mai sunt doi copilași. Din fericire, starea lor este favorabilă. 

Chiar dacă numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut, în continuare în spitalele din Sibiu sunt pacienți bolnavi de coronavirus. Potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății, sunt internați 84 de pacienți, dintre care trei sunt copii. Nouă adulți și doi minori sunt pe secțiile ATI. 

VEZI AICI BILANȚUL CAZURILOR COVID-19 DE MIERCURI

Unul dintre copiii de pe ATI este internat de mai multă vreme aici, iar celălalt a ajuns recent la Terapie Intensivă, iar asta din cauza unei patologii, alta decât infecția cu coronavirus. 

„Unul dintre copii este același anunțat anterior. În plus, a fost internată o fetiță de aproape 2 ani care sta în ATI pentru altă patologie decât infecția cu SARS-CoV-2”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, medicul Ioana Mătăcuță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu.

Medicii sunt optimiști în ceea ce privește evoluția stării fetiței. Acesta este un favorabilă, astfel că se are în vedere transferul ei pe secție în curând. 

Ultima oră

Comentariul meu