csu, victorie în prelungiri cu dinamo - sibiul rămâne ”în cărți” pentru play off
FOTO - BC CSU Sibiu / Facebook

BC CSU Sibiu a câștigat după o repriză suplimentară partida din Sala Transilvania de astăzi, 16 martie, cu Dinamo București, scor 83-81. Energia din tribune i-a împins din nou pe băieții noștri spre revenire în repriza secundă, totul având să se decidă în overtime. Acest joc a contat pentru etapa a 19-a din Liga Națională de Baschet Masculin.

Rareș Uță a câștigat primul angajament al partidei și tot el al fost primul marcator, după un minut de joc. Startul de meci a continuat excelent pentru echipa noastră, care nu a primit coș în primele 4 minute și parțialul a ajuns la 8-0. Mandache a spart gheața pentru oaspeți, dar Tanner McGrew a răspuns instant cu un coș de la distanță. Dinamo a echilibrat apoi ostilitățile și a reușit să treacă în față, în urma a 6 puncte marcate la rând de Cecil Williams. Oaspeții și-au continuat seria bună și au dus scorul la 11-17 la intrarea în ultimul minut din actul inagural. „Galben-albaștrii” nu au mai avut răspuns și au la prima pauză, Dinamo conducea în Sala Transivlania cu scorul de 12-19. Nici actul secund nu a început ma bine și echipa vizitatoare a înscris primele șapte puncte diferența urcând la 14 lungimi. James Padgett a oprit run-ul adversarilor, transformând două libere.  Dinamo a păstrat inițiativa și un avantaj format din două cifre. Rareș Uță reducea diferența cu 5 puncte marcate la rând iar scorul ajungea 25-32. Dinamo nu a cedat și a rămas în față, având și puțin noroc în unele faze. La cabine se intra cu scorul de 32-41.

Secvența secundă a partidei a început mai bine pentru BC CSU Sibiu. Tohătan a înscris două libere chiar la prima acțiune, după care s-a ajuns la un run de 7-3. Elevii lui Miguel Angel Hoyo nu au putut reduce deficitul la mai puțin de 6 lungimi, ca după 4 minute scurse de pe tabelă, Dinamo să refacă diferența de la pauză, 41-50. Cinci puncte la rând venite de la Tamulis și Tohătan au aprinse tribunele. Nu a durat mult până scorul a devenit egal, 52-52. Jocul  a curs într-o singură direcție, iar Padgett și același Tamulis au mai pus 4 puncte pe tabelă. S-a mers umăr la umăr apoi și actul decisiv pornea de la scorul de 56-54. Lawson Korita a deschis sfertul cu două triple la rând. Au venit cinci puncte la rând pentru Schaftenaar și eram din nou la conducere. Jocul a continuat sub spectrul echilibrului până la jumătatea secvenței, când tabela indica scorul de 69-67. Nimic nu părea să facă diiferența între cele două echipe. Dinamo a egalat, Mo Pratt a transformat, după care scorul a rămas înghețat la 71-69 pentru momente bune. Tamulis, tot de la linia de pedeapsă, a schimbat tabela. Tanner a împărțit și el libere, după care Tarrant a marcat o triplă, iar tot el înscria două libere și Dinamo era în față, 73-74, cu un minut rămas de joc. A urmat un tunrover și Tarrant mai marca o dată. Justas Tamulis a egalat cu un coș de la mare distanță și mai erau doar 14 secunde din joc. Dinamo a irosit ultimul atac și partida a intrat în overtime, 76-76.

Repriza suplimentară a început cu câte o vizita la linia de pedeapsă de fiecare parte. James Padgett, după o coborâre ca la carte, ne-a dus din nou în avantaj. Clanton și Tarrant au basculat din nou scorul. Tamulis a mai schimbat o dată conducerea și urmau încă 100 de secunde de tensiune, 82-81. Doar Justas Tamulis a mai marcat până la final și am obținut o nouă victorie.

Justas Tamulis a fost omul meciului cu 18 puncte, 3 pase decisive și o recuperare. James Padgett a venit de pe bancă cu 12 puncte și 3 recuperări. Rareș Uță a totalizat 11 puncte și 3 recuperări, iar Olaf Schaftenaar și-a trecut în cont 10 puncte și 2 recuperări. Au mai marcat: Tohătan – 9 puncte (3 reb, 4 ast), McGrew – 7 puncte (7 reb, 1 ast), Dragoste – 7 puncte (2 reb, 2 ast), Mo Pratt – 6 puncte (8 reb, 3 ast) și Blake – 3 puncte (2 reb)

Ultima oră

Comentariul meu