Cel mai iubit profesor de la ULBS - Andreea Dragomir a pus bazele Clubului Studenților la Drept în pandemie

La Facultatea de Drept, relația student-profesor pare să fie una înfloritoare datorită studenților, ce au reușit să păstreze legătura, în ciuda perioadei pandemice, dar și a profesorilor instituției, care, prin diferite metode, au încercat să păstreze o punte de legătură între studenți și mediul universitar.

Pentru a depăși mai ușor perioada on-line, în aprilie 2021, un grup de studenți, coordonați de Prof. univ. dr. Andreea Dragomir, prodecan, la acea dată, pe partea de activități studențești la Facultatea de Drept a ULBS, au pus bazele Clubului Studenților la Drept, ce avea menirea de a reconsolida relațiile dintre studenți.

Clubul Studenţilor din Facultatea de Drept – Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu este un proiect inovativ la nivelul universității, realizat de tineri entuziaști și plini de creativitate. Studenții Facultății de Drept sunt interesați să promoveze valorile academice și să instituie deprinderi personale și profesionale care să-i determine pe cei comunitatea lor să acționeze cu interes, tărie și curaj în propriile forțe. Proiectul are imaginea unui jurnal în care vocea studenților va fi citită, iar năzuințele lor vor avea șansa de a fi dezvăluite așa cum sunt cu adevărat.
Clubul a reunit persoane cu interese comune care își petrec împreună timpul liber, chiar și mediul online, exact ceea ce aveau nevoie tinerii, dat fiind momentul pandemiei.
Scopul Clubului Studenților la Drept (CSFD) este acela de a ne încuraja studenții să persevereze în dezvoltarea abilităţilor profesionale și personale în cadrul UBLS, dar în același timp, propunându-și să creeze un forum adresat cu precădere generației  de studenți, pentru care mediul online este un mijloc de interacțiune ofertant.
Printre realizările clubului se pot enumera facilitarea comunicării și a interacțiunii dintre membrii săi cu scopul promovării unei comunicări deschise între studenți într-un cadru academic prietenos și care favorizează schimbul de idei și colaborarea între generații; facilitarea participării membrilor la activități de cercetare, dar și la alte evenimente de natură profesională pentru a crește nivelul de experiență academică și dezvoltare personală.

Cel mai iubit profesor de la ULBS - Andreea Dragomir a pus bazele Clubului Studenților la Drept în pandemie

„Ideea mea a pornit de la dorința de vă pune în evidență toate preocupările, hobby-urile studenților noștri, care nu sunt puține, și care merită promovate. Imaginea studentului la Drept este uneori rigidă, cumva doar înconjurată de cărți și de o preocupare continuă pentru cercetare. Ei bine, toate acestea au valoare atunci când sunt înconjurate și de alte lucruri frumoase.

Mintea și sufletul uman trebuie păstrate simple în complexitatea lor. Clubul este rodul muncii unei echipe care pune multă pasiune și arată tuturor că se poate. Postările noastre însuflețesc pagina Facultății de Drept, iar echipa noastră este tot mai plină de inițiative și de propuneri. Sunt încântată să fac parte și să mă las coordonată, ghidată și surprinsă de studenții mei.” vorbește prof. Andreea Dragomir despre inițiativa formării clubului.

Profesorul Andreea Dragomir este în prezent unul dintre  cei mai apreciați profesori în rândul studenților, fiind votată de ultima generație de absolvenți drept „profesorul de suflet al studenților”.

Aceasta ne-a vorbit în continuare cu pasiune despre misiunea de a fi mentor.

„A fi alături de cineva înseamnă implicare și o doză considerabilă de recunoștință. Recunoștința o resimt cu fiecare reușită a studenților sau la fiecare like pentru postări, like de care studenții se bucură. Îmi plac momentele în care vă simt aproape și vă regăsesc prezenți, la fel de activi, nu numai în activitățile extra-curriculare, ci și la curs și seminar. „Mentor” e un termen destul de uzitat azi. Dacă ar fi să definesc mentorul enumerând câteva calități, cred că aș spune că mentorul ar trebui să fie corect și generos. Acest concept nu descrie o meserie sau o profesie, ci o vocație: vocația de a dărui cunoaștere și sentimente necondiționat. Să fii mentor este o responsabilitate care hrănește orice cadru didactic. Mentor înseamnă, pentru mine, onoare, apreciere, respect și iubire.” descrie prof. Andreea Dragomir „misiunea sa”.

Cel mai iubit profesor de la ULBS - Andreea Dragomir a pus bazele Clubului Studenților la Drept în pandemie

Lect. univ. dr. Andreea Dragomir a primit în anul 2021 distincția „PROF E-TARE” din cadrul Galei Profesorului Bologna, care promovează profesorul ce câștigă prezența, respectul și atenția studenților prin creativitatea metodelor de predare, adaptate stilului de viață al studentului secolului XXI.

Întotdeauna studenții se simt mai aproape de anumiți profesori, putându-i lua drept exemplu. Cu această ocazie, Prof. Andreea Dragomir ne împărtășește povestea  pe care a dăruit-o absolvenților în cadrul cursului festiv din acest an.

„Înainte de a pune creionul în cutie, meșterul de creioane i-a zis:

– Înainte de a merge în lume, trebuie să ții minte patru lucruri importante:

În primul rând, o să poți face mult bine doar dacă vei îngădui cuiva să te țină în mâna sa.

În al doilea rând, din când în când vei fi ascuțit, și o să te doară – dar acest lucru este necesar, spre binele tău.

În al treilea rând, o să poți corecta greșelile pe care le faci.

În al patrulea rând, să știi că cea mai importantă parte a ta este întotdeauna înăuntrul tău.”

Dacă ar fi să pot proiecta în fiecare dintre voi imaginea copilului meu v-aș spune:

-Mângâiați-vă sufletul cu bucuria de a fi oameni drepți, buni și luminoși!” transmite aceasta.

Cel mai iubit profesor de la ULBS - Andreea Dragomir a pus bazele Clubului Studenților la Drept în pandemie

Studenții sunt, de asemenea, încântați de inițiativa formării clubului, fiind convinși că fără sprijinul doamnei profesor Andreea Dragomir acest demers nu ar fi putut fi posibil.

„Încă de la primele interacțiuni cu viața academică am avut parte de o primire călduroasă din partea doamnei Andreea Dragomir, fiind acel profesor care nu a pus bariere între catedră și bănci.

Ne-a ajutat mereu ca noi, studenții, să nu ne privim doar ca simpli colegi, ci să fim ca o familie. Munca dumneaei a dat rezultate, dat fiind faptul că de aproape un an de zile s-au pus bazele Clubului Studenților la Drept, care se conturează tot mai frumos pe zi ce trece, pornind de la publicarea articolelor pe site-ul Clubului, până la participarea la activități în colaborare cu prestigioase facultăți de drept din țară. Astfel, arătându-ne cât de mult putem evolua când suntem uniți și lucrăm cu drag.

Doamna Andreea Dragomir este mai mult decât un profesor devotat, este un profesor iubit și prețuit de toți studenții care trec pragul acestei facultăți.” menționează  Bianca Aron, coordonator al Clubului Studenților la Drept din Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu