Prețul chiriilor a explodat la Sibiu - Cel mai scump apartament se închiriază cu 1.800 de euro
foto: arhivă

Sibiul nu este un oraș ieftin. Chiar dacă, în ultimii ani, salariul mediu net a crescut considerabil în municipiul de pe Cibin, același lucru s-a întâmplat și în cazul prețurilor. Alimentele, activitățile recreative, transportul și mai ales chiriile au explodat față de ultimii ani. O chirie în orașul de pe Cibin a ajuns să coste chiar și 1.800 de euro în cazul unui apartament cu două camere, iar o garsonieră de 30 metri pătrați, considerată de lux, a ajuns să fie închiriată la prețul de 700 de euro. 

Prețul chiriilor a continuat să crească în ultimii ani. Nici măcar în timpul pandemiei, când orașul era gol, iar studenții plecau din Sibiu fiindcă școala se făcea online, proprietarii nu au prea lăsat din prețuri. Iar acum, odată cu ridicarea tuturor restricțiilor, pare că prețurile chiriilor au bubuit.

CITEȘTE ȘI: Cât te costă să trăiești în Sibiu – Trai mai ieftin decât în Cluj-Napoca și mai scump ca în Timișoara 

Garsoniere închiriate la 700 de euro

Nu mai este niciun secret faptul că, de foarte multe ori, proprietarii care vor să închirieze apartamente umflă prețurile, în speranța că va exista cineva care să le ofere sumele exorbitante pe care le cer. Adevărul este că, așa cum o spune și vorba românească, nu greșește cel care cere, ci cel care dă.

Potrivit site-urilor de profil, un apartament dotat cu o cameră, o bucătărie și o baie, situat în zona Mihai Viteazul, costă 700 de euro, adică aproape 3.500 de lei. Garsoniera este prezentată ca fiind un studio cu o suprafață utilă de 30 metri pătrați. Proprietarul justifică prețul atât de mare spunând că în el sunt incluse utilitățile, dar și menajul săptămânal.

Prețul chiriilor a explodat la Sibiu - Cel mai scump apartament se închiriază cu 1.800 de euro
Captură: olx.ro

Același proprietar mai are, în același bloc, încă o garsonieră pe care o închiriază la prețul de 700 de euro. Aceasta însă are o suprafață utilă de 50 de metri pătrați. Pe lângă aceste două proprietăți, mai sunt și alte apartamente în oraș cu suprafețe de peste 50 de metri pătrați care se închiriază la 500 de euro.

Aproape 2.000 de euro chiria pe o lună la Sibiu

Pentru cei cărora le place luxul sau pentru cei care și-l permit, în Sibiu se închiriază și apartamente cu două camere care se găsesc la 1.800 euro. Practic, chiriașul are de scos din buzunare, lunar, peste 8.900 de lei, doar pentru a plăti chiria. Taxele nu sunt incluse. Apartamentul în cauză este situat pe Calea Dumbrăvii, are o suprafață utilă de 65 metri pătrați și dispune de un dormitor, living open space cu bucătărie, o baie și o terasă. Proprietarul argumentează de ce apartamentul se închiriază la acest preț. „Apartamentul este amenajat cu materiale de înaltă calitate, mobilă la comandă din corian, aer condiționat în fiecare cameră, încălzire în pardoseală, șemineu electric incorporat în mobilă, 2 televizoare de ultimă generație, jaluzele electrice la toate geamurile”, se arată în descrierea anunțului publicat pe storia.ro.

Prețul chiriilor a explodat la Sibiu - Cel mai scump apartament se închiriază cu 1.800 de euro
Captură: storia.ro

Pe lista apartamentelor scumpe se regăsește și un apartament cu două camere, cu suprafață utilă de 80 de metri pătrați, situat în zona centrală, la câțiva pași de Piața Mare.  Clădirea în care se află apartamentul este un monument istoric. La începutul anilor 1900, aici se afla depozitul de vinuri Schultz & Moess. Chiria apartamentului este 1.500 de euro. Viitorul chiriaș va trebui să achite și o garanție, tot de 1.500 euro.

Prețul chiriilor a explodat la Sibiu - Cel mai scump apartament se închiriază cu 1.800 de euro
Captură: olx.ro

În Sibiu, se găsesc și apartamente de închiriat la prețuri relativ decente, dar și condițiile sunt diferite. Unele cu două camere costă și 170 de euro. La garsoniere, chiriile pornesc de la 100 de euro.

Ultima oră

Comentariul meu