klaus iohannis: "nu am de gând să refuz nicio ucraineancă și niciun ucrainean. vom primi toți refugiații”
Sursa Foto - Facebook Klaus Ioahannis

Klaus Iohannis, președintele României: „Nu am de gând să refuz nicio ucraineancă și niciun ucrainean. Vom primi toți refugiații!”

România va primi atâția refugiați câți vin, declară la Chișinău președintele Klaus Iohannis.

Răspunzând unei întrebări despre capacitatea de primire a României, Iohannis a spus: „România va primi atâtea refugiați câți vin. Nu am de gând să refuz nicio ucraineancă și niciun ucrainean”.

Vor fi primiți toți refugiații care caută refugiu în România, dar și cei care nu ai loc în Republica Moldova.

„Nu intenționez, nu intenționăm să aducem în discuție un număr sau o cotă. Este vorba despre valori în care credem. Refugiații trebuie ajutați. Câți vin atâția vor fi primiți și vor primi ajutorul și asistența ce li se cuvine. Este minim minimorum cât putem să facem pentru ucraineni în această perioadă extrem de dificilă şi în această situaţie catastrofală în care au ajuns prin agresiunea Rusiei”, a declarat Iohannis.

Președintele a menționat deschiderea hub-ului de la Suceava și a spus că, dacă va fi nevoie, vor fi deschise și alte hub-uri.

„Nu vreau să fiu înțeles greșit. Nu încurajez pe nimeni din Ucraina să își părăsească casa și să vină încoace, dar toți cei care se simt amenințați de război și vor să vină la noi vor fi primiți”, a conchis Iohannis.

(sursa: Mediafax)

Ultima oră

Comentariul meu