cum să ai grijă de mașina ta - de ce e bine să schimbi uleiul în cutia de viteze automată

Conform specialiştilor auto, orice mecanism în mişcare are nevoie de lubrifiere, şi la fel ca şi alte fluide vitale ale autovehiculului, uleiul de transmisie se deteriorează în timp. Cutia de viteze automată fiind un element foarte solicitat în utilizarea maşinii, la fiecare schimbare de trepte rămân în ulei diverse reziduuri, printre care aşchii de pe pinioane și pilitură de fier. În plus, uleiul este supus în permanenţă temperaturilor foarte înalte. Toate acestea îi modifică gradul de oxidare şi proprietăţile de lubrifiere. Mecanicii spun că la fiecare 7 °C de peste 80 °C, gradul de oxidare al uleiului se dublează. Evident, asta înseamnă că nu poți circula foarte mult fără să schimbi uleiul într-un service autorizat. Iar dacă service-ul care îți poate oferi acest serviciu, îți oferă și o mega reducere, cu atât mai bine!

cum să ai grijă de mașina ta - de ce e bine să schimbi uleiul în cutia de viteze automată

 

Când toate prețurile cresc, la IONY te poți bucura de 50% reducere

Service-urile şi magazinele IONY sunt cunoscute în rândul deţinătorilor de autoturisme din oraş, deoarece aici sunt cei mai buni specialişti şi cele mai avantajoase oferte. În fiecare sezon, la IONY au existat promoții foarte atractive, și nici primăvara aceasta nu face excepție. Astfel, până la 30 aprilie, conducătorii auto sibieni pot obţine o reducere de 50% la manopera pentru schimbul de ulei al cutiei automate, la service-ul Iony din cartierul Ștrand. ”Deși începutul de an a adus scumpiri în toate domeniile, noi încercăm să venim totuși cu oferte bune pentru clienții noștri, așa cum am făcut întotdeauna. Oferta de 50% reducere la manopera pentru schimbul uleiului din cutia de viteze automată e doar una dintre ele! Iar în perioada următoare, așa cum ne-am obișnuit clienții, vom anunța și celelalte promoții prin pagina de Facebook, şi în site-ul IONY.” spune Ioan Băra, managerul IONY Grup.

Dacă oferta nu e de-ajuns pentru a vă determina să faceți acest schimb, e bine să știți și că la Iony această procedură se face cu un aparat ultra-performant – RAVENOL ATF Professional Exchange Machine. Diferența între un schimb făcut prin metoda tradiţională și schimbul făcut cu aparatul Ravenol e majoră. Prin metoda tradițională se înlocuieşte numai 30-40% din ulei, lucru care pe termen lung, dăunează cutiei de viteze. La service-ul Iony de pe strada Vasile Cârlova din Ștrand uleiul e schimbat până la ultima picătură, și în plus se curăță cutia de viteze, lucru extrem de important, pentru că uleiul nou va fi pus într-o încăpere curată. ”Aparatul este extrem de eficient. E drept că operaţiunea durează pînă la 4 ore, în funcție de capacitatea cutiei de viteze, mai mult decât la un schimb manual, dar rezultatul este unul performant, cutia de viteze fiind golită în întregime, spălată, reumplută, iar filtrele de ulei schimbate.” completează Ioan Băra.

Până în 30 aprilie, șoferii care vin la sediul Iony de pe strada Vasile Cârlova din cartierul Ștrand vor beneficia de reducerea de 50% pentru manoperă, și vor plăti tariful întreg doar pentru uleiul și filtrele de ulei ce trebuie schimbate când se face această operațiune.  Fiind o procedură complexă, e important să aveți în vedere că trebuie făcută o programare în prealabil, la numărul de telefon 0724321948.

 

Ultima oră

Comentariul meu