criza uleiului n-a lovit încă sibiul - rafturile sunt pline, dar prețurile sunt mari

Criza uleiului „a ocolit” Sibiul. Oamenii nu s-au îmbulzit ca în alte județe la rafturi, nu au cumpărat necumpătat baxuri întregi, iar stocurile nu au fost blocate. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat, zilele trecute, că cei care au cumpărat cantități mari au aruncat niște bani degeaba. Panica oamenilor a venit vineri seara, după criza carburanților, când au plecat la magazine și au golit rafturile. Zvonurile de atunci făceau referire la o criză care urmează să vină și la scumpirile de prețuri. 

criza uleiului n-a lovit încă sibiul - rafturile sunt pline, dar prețurile sunt mari

Sibienii pare că nu au plecat urechea la zvonurile apărute weekendul trecut pe rețelele de socializare, potrivit cărora va urma o criză de ulei alimentar, iar prețurile se vor scumpi considerabil. La marile magazine din Sibiu, rafturile sunt pline și nu există probleme în ceea ce privește stocurile. 

La Carrefour și Auchan au apărut afișe de informare la raionul de ulei, prin care clienții sunt informați că articolele din categoria ulei de floarea soarelui pot fi achiziționate în cantitate maximă de 18 bucăți/client. De asemenea, și la Lidl a apărut un mesaj asemănător. Clienții pot cumpăra de aici maxim 3 baxuri de ulei, adică 18 sticle per client. 

criza uleiului n-a lovit încă sibiul - rafturile sunt pline, dar prețurile sunt mari criza uleiului n-a lovit încă sibiul - rafturile sunt pline, dar prețurile sunt mari

Lanțurile de magazine au luat această decizie pentru „a asigura aprovizionarea întregii populații în limita stocurilor disponibile”, potrivit afișelor apărute. 

În ceea ce privește prețurile, este drept, ele au mai crescut față de ultimii ani. Cea mai ieftină sticlă de ulei de floarea soarelui, la Auchan, marcă proprie, costă 7,99 lei. La Kaufland, uleiul Floare de Aur costă 9,89 sticla de un litru, iar Unisol se vinde la 8,99 sticla. Uleiul Spornic la un litru costă 9,99 lei sticla de un litru. La Lidl, sticla de ulei Spornic costă 9,49 lei. Există alte mărci și mai scumpe. De exemplu, uleiul de la Bunica, la sticlă de 1,8 L se vinde la prețul de 17,20 lei. 

criza uleiului n-a lovit încă sibiul - rafturile sunt pline, dar prețurile sunt mari criza uleiului n-a lovit încă sibiul - rafturile sunt pline, dar prețurile sunt mari criza uleiului n-a lovit încă sibiul - rafturile sunt pline, dar prețurile sunt mari criza uleiului n-a lovit încă sibiul - rafturile sunt pline, dar prețurile sunt mari

Ministrul Agriculturii a declarat, în urma golirii rafturilor în țară, că România produce în fiecare an o cantitate de floarea soarelui suficientă pentru a acoperi de zece ori nevoia de consum de ulei a României. „Am văzut că s-a iscat iarăși o mare isterie legată de faptul că România nu va mai avea stocuri de ulei și toată lumea a dat buluc în magazine să cumpere ulei. Profit de această ocazie să le spun tuturor că avem stocuri de ulei până la noua recoltă, că nici măcar nu a fost însămânțată floarea soarelui, dar avem stocuri de ulei astfel încât să nu apară niciun fel de dezechilibre. Îi rog pe toți românii să înțeleagă că tot ceea ce le transmitem pe căile oficiale se bazează pe date reale”, a afirmat Adrian Chesnoiu.

Ultima oră

Comentariul meu