FOTO: Asociația care a salvat caii din Odessa și i-a adus la Sibiu - „Numărul animalelor care au nevoie de relocare este mare”

Patru cai, un cățel, o pisică și cinci oameni au fost salvați, zilele trecute, din calea războiului, de un ONG din România. După un drum extrem de lung și aventuros, cu toții au fost aduși în siguranță în țara noastră. Caii au ajuns în județul Sibiu, la un club de echitație, loc în care vor mai rămâne o vreme. În continuare este mare ajutor pentru salvarea altor suflete care au nevoie urgentă de relocare din Ucraina.

FOTO: Asociația care a salvat caii din Odessa și i-a adus la Sibiu - „Numărul animalelor care au nevoie de relocare este mare”

Reprezentanții ONG-ului care s-au ocupat de salvarea cailor ajunși la Sibiu au povestit, pe pagina de Facebook, cum au reușit să aducă animalele din Odessa în Sibiu. Aceștia spun că drumul a fost foarte lung și aventuros, plin de emoții, care a durat trei zile.

„La solicitarea proprietarilor de cai din regiunea Odessa (Ucraina) și cu ajutorul unui grup din lumea ecvestră din România, echipa ARCA (FOUR PAWS) s-a deplasat în zona respectivă pentru a salva atât niște cai ale căror vieți erau puse în pericol de război, cât și pe deținătorii acestora. Deplasarea s-a făcut în liniște, dar nu fără emoții, într-un convoi umanitar însoțit de armata ucraineană. Am preluat din Ucraina și adus în România 4 cai, 5 oameni, dar și un cățel și o pisică (și ultimii doi parte din familiile respective). După un drum lung și aventuros, care a însumat circa 1700 km și a durat 3 zile, caii au ajuns într-un club de echitație din județul Sibiu”, au povestiți reprezentanții ARCA.

FOTO: Asociația care a salvat caii din Odessa și i-a adus la Sibiu - „Numărul animalelor care au nevoie de relocare este mare” FOTO: Asociația care a salvat caii din Odessa și i-a adus la Sibiu - „Numărul animalelor care au nevoie de relocare este mare”

Cailor li s-au prelevat probe de sânge și urmează să stea în carantină pentru 30 de zile, conform prevederilor ANSVSA.

Reprezentanții ONG-ului spun că, din păcate, numărul animalelor care au nevoie urgentă de relocare din Ucraina este mult mai mare, iar solicitările din partea proprietarilor ucraineni sunt numeroase.

„Pentru a reuși să salvăm cât mai multe vieți, este nevoie de mașini autorizate de transport de capacitate mare, deoarece remorca standard de doi cai pe care o avem este departe de a fi suficientă. Facem un apel la oricine deține astfel de mașini și dorește să ne dea o mână de ajutor să ne contacteze la office@arcahelp.org. Este una dintre cele mai dificile misiuni de salvare cu care ne-am confruntat până acum și avem mare nevoie de voi”, spun aceștia.

FOTO: Asociația care a salvat caii din Odessa și i-a adus la Sibiu - „Numărul animalelor care au nevoie de relocare este mare”

Dacă doriți să sprijiniți viitoarele activități de relocare a animalelor din Ucraina, o puteți face aici:

Asociația ARCA – Animal Rescue and Care

RON: RO60 RZBR 0000 0600 1990 7787

EUR: RO33 RZBR 0000 0600 1990 7788

USD: RO08 RZBR 0000 0600 2147 9541

PayPal: donate@arcahelp.org

Ultima oră

Comentariul meu