foto animalele rămase fără mâncare în războiul din ucraina primesc hrană de la hsi și crucea roşie sibiu

HSI laudă Crucea Roşie Română pentru cooperarea fără precedent: împreună, cele două organizaţii vin în sprijinul proprietarilor de animale din ţara greu încercată de război.

Crucea Roşie Română şi organizaţia pentru protecţia animalelor Humane Society International au început o intensă colaborare pentru a introduce alimente vitale pentru animale de companie în transporturile umanitare ce pleacă spre Ucraina, într-un efort de gestionarea a unei crize care se agravează atât pentru oameni cât şi pentru animalele lor.

Sute de adăposturi pentru animale, clinici veterinare şi centre de salvare, precum şi mii de familii cu animale de companie care rămân în Ucraina se luptă să găsească hrană pentru animalele aflate în grija lor. Asigurarea serviciilorveterinare pentru animalele rănite sau bolnave devine şi ea din ce în ce mai dificilă, deoarece proviziile riscă să se epuizeze. Ca recunoaştere a dorinţei oamenilor din Ucraina de a avea grijă de animalele care suferă alături de ei în război, Crucea Roşie Română va adăuga, pentru prima dată în istorie, ajutor de salvare pentru animale în transporturile umanitare. Humane Society International a donat Crucii Roşii Române prima tonă de hrană pentru animale de companie, pe care organizaţia o va prelua în transporturile lor pentru Ucraina şi o va distribui acolo unde este nevoie.

Raluca Morar, director executiv Crucea Roşie Română judeţul Sibiu, spune: „În vremuri ca acestea, noi, cei de la Crucea Roşie, ştim că resursa noastră cea mai de preţ este bunătatea şi compasiunea. Convoaiele noastre umanitare vor livra nu numai provizii persoanelor care au nevoie disperată, dar şi speranţa că situaţia se va îmbunătăţi. În vremuri ca acesteaştim că nu numai oamenii, ci şi animalele au nevoie de ajutor. Suntem fericiţi şi onoraţi să avem Humane Society International de partea noastră, asigurându-ne că hrana pentru animale de companie atât de necesară va ajunge în Ucraina cu convoaiele noastre. Prima tonă de hrană uscată pentru animale de companie a ajuns la punctul nostru de încărcare din Sibiu şi va fi livrată în Ucraina în următoarele zile.”

Directorul HSI/Europe pentru România, Andreea Roseti, spune: „Pe măsură ce acest conflict continuă, oamenii şi animalele din Ucraina suferă deopotrivă, în special în acele adăposturi şi familii, pentru care a lăsa animalele în voia sorţii a fost o decizie imposibilă. Suntem recunoscători Crucii Roşii din România pentru că a înţeles că soarta animalelor în război este legată de soarta oamenilor care trăiesc cu ele, iar acestor oameni le pasă atât de profund de bunăstarea lor. Am donat o tonă de provizii de urgenţă pentru animale de companie, primul transport dintre multele care vor veni, pe care Crucea Roşie le va distribui în Ucraina pentru a ajuta la prevenirea agravării crizei de bunăstare a animalelor. Există un număr mare de câini şi pisici de companie care colindă străzile Ucrainei, care s-au despărţit de familiile lor; sunt flămâmde, traumatizate şi au nevoie de ajutor. Tragedia războiului nu face diferenţa între fiinţele cu două sau patru picioare şi, împreună cu Crucea Roşie, vom oferi sprijin acelor oameni din Ucraina care cer cu disperare ajutor pentru a-şi menţine prietenii patrupezi în viaţă în această criză.”

HSI lucrează, de asemenea, cu alte grupuri locale de bunăstare a animalelor din Germania, Italia şi Polonia pentru a ajuta refugiaţii ucraineni care fug din calea războiului împreună cu animalele lor de companie, furnizând provizii de urgenţă la punctele de primire a refugiaţilor. Sprijinită de o donaţie generoasă de la Mars Incorporated, organizaţia oferă hrană pentru animale de companie, pături, precum şi îngrijire veterinară pentru animalele refugiaţilor. Persoanele care accesează aceste servicii de asistenţă pentru animale vorbesc despre uşurarea pe care o simt, că şi-au putut salva animalele de companie, care sunt un confort enorm în aceste situaţii extrem de stresante, în special pentru copiii traumatizaţi. În Germania, HSI lucrează cu grupul de bunăstare a animalelor BerlinerTiertafel pentru a oferi hrană pentru animale de companie şi tratament veterinar. În Berlin, peste 30 de veterinari susţin deja proiectul de a oferi ajutor refugiaţilor şi animalelor de companie, astfel încât animalele să primească tratamente veterinare urgente, alături de vaccinurile şi microcipurile necesare.

Directorul HSI/Europa pentru Germania, Sylvie Kremerskothen Gleason, spune: „Invazia Ucrainei de către Rusia este, desigur, o criză umanitară devastatoare, dar câinii, pisicile şi alte animale îndrăgite ale celor care fug din Ucraina fac parte foarte mult din povestea refugiaţilor. Am auzit de la refugiaţii pe care îi ajutăm în Berlin că loialitatea animalelor lor de companie i-a ajutat pe ei şi pe familiile lor să meargă într-o călătorie atât de grea grea spre siguranţă. În special pentru copii, animalele lor de companie sunt o sursă enormă de confort pentru a-i ajuta să facă faţă traumei războiului. Aceşti refugiaţi sunt speriaţi şi epuizaţi, aşa că a-i putea ajuta să-şi îngrijească animalele de companie înseamnă că au un lucru mai puţin de care să-şi facă griji într-un moment în care au cel mai mult nevoie de ajutor.”

foto animalele rămase fără mâncare în războiul din ucraina primesc hrană de la hsi și crucea roşie sibiu foto animalele rămase fără mâncare în războiul din ucraina primesc hrană de la hsi și crucea roşie sibiu foto animalele rămase fără mâncare în războiul din ucraina primesc hrană de la hsi și crucea roşie sibiu

Ultima oră

Comentariul meu