Restricțiile din spitalul județean se mențin - ”Covidul nu a trecut, încă nu relaxăm nimic”

Starea de alertă a fost ridicată în urmă cu câteva zile, dar virusul care a declanșat pandemia nu a dispărut. Din acest motiv și pentru că încă se internează sibieni cu forme medii ale bolii, conducerea Spitalului Județean Sibiu nu relaxează încă niciuna dintre măsurile impuse în ultima perioadă.

Chiar dacă starea de alertă a fost ridicată, conducerea spitalului din Sibiu nu a primit nicio informare cum că ordinul de ministru nr. 487 din 9 aprilie 2021, care reglementează vizitele în secțiile roșii s-a modificat. În absența oricăror alte specificații, Daniel Chelcea, managerul spitalului, spune că rămâne la latitudinea fiecărei unități sanitare în parte cum interpretează noile acte administrative. Iar la Sibiu se interpretează în sensul menținerii restricțiilor.

”Virusul nu a dispărut. Noi menținem restricțiile, adică masca absolut obligatorie în spital, halat, botoșei. Accesul aparținătorilor este în continuare restricționat. Dar, în ceea ce privește internările, s-au reluat cam de trei săptămâni, intervențiile chirurgicale cu programare. Singura măsură pe care o luăm va fi redeschiderea ușilor de la maternitate, pentru a se putea face accesul la laborator și cabinetele care sunt acolo. În rest nu ne relaxăm, pentru că în continuare avem persoane internate cu forme medii sau chiar grave, pe ATI. Protejăm astfel pacienții internați și personalul, pentru că altfel, în două săptămâni am fi nevoiți să închidem tot”, spune Daniel Chelcea.

Luni dimineața, pe secția covid a Spitalului Județean erau internate 26 de persoane cu forme medii ale bolii, iar pe secția ATI covid 8 pacienți.

Ultima oră

Comentariul meu