modalități rapide de a-ți înnoi cv-ul după pandemie
foto: arhivă

Te gândești să aduci o schimbare carierei tale? Cauți un loc de muncă pentru că ai rămas șomer în timpul pandemiei? Piața locurilor de muncă, post-pandemie, este diferită față de cum era înainte. Pe lângă un aflux de locuri de muncă la distanță, interviuri video și măsuri de distanțare fizică, angajatorii au schimbat și cerințele pe care le au din partea candidaților.

Economia, atribuțiile de la locul de muncă și impactul pe care îl are pandemia asupra serviciului au schimbat tipurile de competențe de care au nevoie angajatorii. Comunicarea, adaptabilitatea la schimbare și abilitățile tehnologice sunt astăzi la mare căutare. Candidații trebuie să scoată în evidență aceste abilități în CV, altfel riscă să nu fie luați în seamă în favoarea candidaților care le posedă.

Înainte de a citi sfaturile următoare, îți recomandăm să te gândești să obții ajutor profesionist atunci când îți redactezi CV-ul, de la servicii precum CVmaker.ro sau Monster.

Evidențiază abilitățile potrivite

Există un nou set de competențe pe care angajatorii le caută. Asigură-te că le evidențiezi în rezultat. Concentrează-te pe:

  • abilități de comunicare: cu care instrumente de comunicare ai experiență?
  • abilități tehnologice: ce competențe tehnologice, abilități și certificări ai? Ești bun pe partea de analiza datelor? Ce zici de lucrul cu software și hardware de la distanță?
  • managementul schimbării: cum ai reușit să gestionezi circumstanțele care s-au tot modificat pe timpul pandemiei?
  • abilități comportamentale: inteligență emoțională, motivația, leadershipul, rezolvarea problemelor și flexibilitatea sunt abilități cheie pe care să le posezi.

Ești dispus să lucrezi de la distanță?

Angajatorii sunt în căutarea unor angajați adaptabili. Ei vor oameni care pot fi flexibili atunci când este vorba despre când, unde și cum lucrează aceștia. Nu știm cum va afecta pandemia locurile de muncă în viitor, dar vor fi preferați candidații care sunt dispuși să lucreze de la distanță, cu program flexibil. Spune clar dacă ești sau nu dispus să lucrezi de la distanță. Dacă ești flexibil din punct de vedere al programului de lucru, informează angajatorii.

Decalajul ocupării forței de muncă în pandemie

Ai fost dat afară de la locul de muncă din cauza pandemiei? Mii de alți muncitori au pățit la fel. Deci, nu este nevoie să ascunzi în CV faptul că ai fost concediat. Angajatorii înțeleg care este situația. De fapt, sunt în căutarea unor talente de top care au fost disponibilizate. Acum este o oportunitate pentru ei de a angaja oameni, care de obicei nu sunt disponibili.

Ce ai făcut în timpul pandemiei?

Dacă ai fost disponibilizat în perioada pandemiei, specifică modul în care ți-ai ocupat timpul.

  • ai avut parte de muncă temporară sau de un job cu jumătate de normă?
  • ai urmat cursuri de dezvoltare profesională?
  • ai adăugat abilități noi setului tău de aptitudini?
  • ți-ai asumat un rol de voluntar?

Să arăți faptul că ai fost proactiv și că ai folosit timpul într-un mod util te va ajuta să-ți impresionezi angajatorii. Arată că ai impuls, motivație și ești concentrat pe dezvoltarea profesională.

Dacă ai continuat să lucrezi în timpul pandemiei, include câteva informații despre modul în care ți s-a modificat jobul. Ți-ai asumat responsabilități suplimentare? Ce s-a schimbat în rolul tău? Observă tot ceea ce a arătat că ești o persoană adaptabilă la situația în schimbare rapidă.

Nu uita să-ți actualizezi profilul de linkedIn

Toate modificările pe care le aduci CV-ului tău ar trebui să se reflecte și în profilul tău de LinkedIn. De asemenea, poate fi de bun augur și o reîmprospătare post-pandemie pentru a reflecta situația ta actuală.

Pandemia a modificat, cu siguranță, foarte multe atât pentru candidați, cât și pentru angajatori. Lucrurile vor continua să se schimbe. Candidații care dovedesc că sunt pregătiți pentru mediul de lucru post-pandemie vor fi mai atractivi pentru companiile de angajare. Oferă o actualizare rapidă CV-ului pentru a-ți spori șansele de a fi sunat.

Ultima oră

Comentariul meu