cum să alegeți jucării sigure pentru copiii
Foto Jerry Wang on Unsplash

Ce jucării sunt cele mai bune pentru copilul dumneavoastră?Pare o întrebare destul de ușoară, dar nu vreți să îi cumpărați copilului dumneavoastră jucării de bebeluși care nu sunt sigure sau cu care nu se va juca.

Pe lângă faptul că trebuie să țineți cont de interesele copilului dumneavoastră și să îl întrebați ce i-ar plăcea, unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să țineți cont este recomandarea de vârstă pentru jucării de bebeluși sau copii. De exemplu, pentru copiii mai mici, vă va ajuta să evitați jucăriile cu piese mici și cele care prezintă pericol de sufocare. Dar vă poate ajuta și să evitați să cumpărați o jucărie care nu va capta atenția copilului dumneavoastră și îl va frustra ușor.

Așadar, nu-i cumpărați copilului dumneavoastră de 7 ani o jucărie complicată destinată copiilor care au între 10 și 12 ani. În loc să aibă o jucărie de care se va bucura, aceasta va sfârși probabil prin a sta în cutie, în fundul dulapului sau pe un raft undeva.

Bebeluși și copii mici sub 3 ani

Copiii sub 3 ani au tendința de a pune totul în gură. Evitați să cumpărați jucării de bebeluși sau destinate copiilor mai mari, care pot avea părți mici care prezintă pericol de sufocare. În mod specific, ar trebui să evitați jucăriile cu piese mici care pot încăpea în interiorul unui cilindru de test de sufocare sau al unui tub de testare fără sufocare, care simulează dimensiunea și forma gâtului unui copil mic.

Nu lăsați niciodată copiii cu vârsta sub 8 ani să se joace cu baloane neumflate sau sparte, din cauza pericolului de sufocare. Evitați bilele, bilele și jocurile cu bile care au bile cu un diametru de 3 cm sau mai mic. Aceste produse prezintă, de asemenea, pericol de sufocare pentru copiii mici.

Evitați jucăriile cu magneți mici, piese magnetice sau magneți liberi, deoarece pot fi înghițite. Din păcate, dacă doi magneți se conectează între ei după ce sunt înghițiți, pot provoca un blocaj intestinal sau probleme mai grave.

La această vârstă, copiii trag, împing și răsucesc jucăriile. Cautati jucarii bebelusi care sunt bine făcute, cu ochi, nasuri și alte părți bine fixate.

Preșcolari cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani

Evitați jucăriile care au margini și vârfuri ascuțite. Evitați jucăriile care sunt construite cu plastic subțire, fragil, care s-ar putea rupe ușor în bucăți mici sau ar putea lăsa margini zimțate.

Căutați materiale artistice de uz casnic, inclusiv creioane colorate și seturi de vopsele, marcate cu denumirea ASTM D-4236. Aceasta înseamnă că produsul a fost examinat de un toxicolog și, dacă este necesar, etichetat cu informații de precauție. Ar trebui să evitați în continuare jucării de bebeluși cu magneți, inclusiv cele de construcție sau de joacă, la această vârstă.

Copii de vârstă școlară cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani

Învățați-i pe copiii mai mari să-și țină jucăriile departe de frații și surorile lor mai mici. Dacă cumpărați o armă de jucărie, asigurați-vă că țeava sau întreaga armă este viu colorată, astfel încât să nu fie confundată cu o armă adevărată.

Alte sfaturi privind siguranța jucăriilor

Pe lângă cumpărarea de jucării de bebeluși sigure, pentru a vă menține copiii în siguranță, este important să:

  • Verificați în mod regulat jucăriile pentru a verifica dacă există piese mici, defecțiuni și pericole potențiale, inclusiv vopsea ciobită sau decojită. Jucăriile deteriorate sau periculoase trebuie reparate sau aruncate.
  • Urmăriți retragerile de jucării și îndepărtați rapid jucăriile retrase de pe piață.
  • Încurajați-vă copiii să nu-și bage jucăriile în gură (deși este mai greu pentru sugari și copiii mici).
  • Atunci când cumpărați o bicicletă, o trotinetă, patine sau alte articole sportive, cumpărați și o cască de protecție și protecții de siguranță adecvate și asigurați-vă că copilul le poartă.
  • Învățați-i să pună jucăriile deoparte când termină de jucat, astfel încât să nu se împiedice sau să cadă pe ele și pentru ca frații mai mici să nu poată alege jucării de bebeluși prea nepotrivite.
  • Raportați rănile, plângerile și jucăriile nesigure.
  • Lăsați doar adulții să folosească încărcătoarele de baterii.

Ultima oră

Comentariul meu