Adio încărcare gratis a mașinilor electrice la stațiile primăriei din Sibiu - Municipalitatea vrea să impună un tarif de 2 lei pe kWh
foto: arhivă

Primăria are cinci stații de încărcare pentru mașinile electrice pe raza municipiului Sibiu. De când au fost amplasate, încărcarea a fost gratuită. Acest lucru s-ar putea schimba deoarece municipalitatea vrea să impună un tarif de 2 lei pe kWh din cauza că, în ultima perioadă, tariful la energia electrică s-a scumpit. Proiectul de hotărâre este deocamdată în dezbatere publică, iar sibienii își pot spune părerea.

În prezent, pe domeniul public al municipiului Sibiu sunt amplasate cinci stații de încărcare pentru mașinile electrice, toate putând fi folosite de orice șofer, fără a fi perceput vreun tarif. Acestea sunt amplasate în parcarea Cazarma 90, acolo unde pentru a intra trebuie achitată taxa parcării. De asemenea, în noua parcare supraterană din Hipodrom, sunt în teste câteva stații de încărcare.

Primăria a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre „privind reglementarea utilizării stațiilor de încărcare”. Municipalitatea motivează că se va percepe o taxă pentru folosirea acestor stații, deoarece utilizarea frecventă a stației fast charger pusă în funcțiune la finalul anului trecut la Cazarma 90, duce la un consum mai mare de energie electrică, iar facturile sunt mai mari în ultima perioadă.

În cazul stațiilor de încărcare amplasate în parcările publice cu plată, tariful pentru serviciul de încărcare a vehiculelor electrice nu va include și tariful de parcare.

„Se aprobă tariful de 2 lei/kWh (T.V.A. inclus) pentru serviciul de încărcare a vehiculelor electrice, pentru stațiile de încărcare cu curent alternativ (AC) și curent continuu (DC). Tariful va fi actualizat ori de câte ori evoluția elementelor de calcul o va impune, corelat cu modificarea elementelor constitutive ale acestuia”, se arată în proiectul de hotărâre.

Fiindcă proiectul de hotărâre se află în dezbatere publică, persoanele fizice sau juridice interesate pot depune în scris, până la data de 25 martie 2022, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare. Acestea pot fi depuse la adresa de e-mail pms@sibiu.ro sau letric la sediul Primăriei Municipiului Sibiu din str. Samuel Brukenthal nr. 2, camera 8.

Ultima oră

Comentariul meu