nasa va organiza o călătorie virtuală pe lună. colectează nume de persoane

NASA va organiza o călătorie virtuală pe Lună. Colectează nume de persoane.

„Sperăm că aceasta este o modalitate de a entuziasma oamenii, de a-i aduce alături de noi şi de a inspira următoarea generaţie, generaţia Artemis”, a declarat Kathryn Hambleton, purtător de cuvânt al NASA.

nasa va organiza o călătorie virtuală pe lună. colectează nume de persoane

În această misiune specială, stick-ul trebuie să fie pus pe nava spaţială cu aproximativ o lună înainte de data lansării, ceea ce va determina cât timp va accepta NASA să primească propuneri, a spus ea, potrivit CNN.

O dată de lansare nu a fost anunţată, dar agenţia spaţială se gândeşte la luna mai sau iunie, a spus Hambleton. NASA intenţionează să anunţe mai multe detalii despre data lansării în următoarele săptămâni, a adăugat ea.

De la deschiderea înscrierilor la începutul acestei luni, NASA a primit deja peste un milion de nume, potrivit lui Hambleton.

„Sperăm să menţinem acest impuls de acum puţin peste o săptămână… să adunăm mult mai multe nume şi să generăm mai mult entuziasm din partea oamenilor din întreaga lume care vor călători împreună cu noi în mod virtual”, a spus ea.

Această primă misiune din cadrul programului Artemis, care nu va transporta oameni, va testa cele mai recente sisteme de explorare a spaţiului cosmic de la NASA.

Nava spaţială Orion va fi lansată cu cea mai puternică rachetă din lume de la Complexul de lansare 39B de la Centrul Spaţial Kennedy din Cape Canaveral, Florida.

Acesta se va deplasa la peste 450.616 kilometri de Pământ, într-o misiune de patru până la şase săptămâni, care se va întinde pe mii de kilometri dincolo de Lună, cea mai îndepărtată distanţă la care a ajuns vreodată o navă spaţială construită pentru oameni, potrivit NASA.

După ce nava spaţială îşi va încheia bucla în jurul Lunii, Orion va încerca să aterizeze în siguranţă în largul coastei Baja California, Mexic.
La întoarcerea pe Pământ, nava spaţială va fi parcurs peste 2.092147 kilometri, potrivit NASA.

Cea de-a doua misiune a NASA va testa diferite părţi ale Orion şi va include oameni la bord.

(sursa: Mediafax)

Ultima oră

Comentariul meu

Publică