Familia preotului din Veștem a adoptat o mama cu doi copii din Ucraina
Sursa Foto - Captura Video PROTV

Familia preotului din Veștem care deja are șase copii, a adoptat o mama cu doi copii din Ucraina. Un al treilea se va naște curând lîn România. Familia a fugit de teama războiului. Tatăl însă, este încă în Ucraina.

Ludmila are 36 de ani și este din satul Carapciu, regiunea Cernăuți. După ce primele avioane au brăzdat cerul și s-a auzit rachetele cazând nu departe de casă, femeia, care trebuie să nască în două săptămâni, a decis să fugă în Italia, la mama ei. Au venit cu ea copiii cei mari – Federica, de 15 ani, și Vasile, de 11. Mezinul de 5 ani a rămas în Ucraina, cu soțul, potrivit știrileprotv.

– Nimica nu-i bun, războiul merge mai departe, dimineață au dat rachete pe aeroport din Ivano-Frankivsk. Putin a zis că se luptă pe viață și pe moarte, războiul merge mai departe. Noi ce facem, am făcut focul, era tare frig. Azi au fost -10, -11 noaptea.
-Să nu ieşiţi nicăirea (zice mama)
-Dar stăm încuieți.
-Mama vă pupă, Iură! Ciao!”

Ajunsă în Vama Siret, în tabăra de corturi au dat peste preotul din satul Veștem, județul Sibiu. Părintele, care tocmai ce venise cu ajutoare, a convins-o pe femeie să rămână în casa lui până ce aduce pe lume cel de-al patrulea prunc, o fetiță.

Ludmila vorbeşte aproape zilnic la telefon cu soţul și cu băieţelul rămaşi în satul unde, până de curând, trăiau în pace peste 2000 de suflete. Situaţia e gravă peste graniță.

Gazdele din Veștem vor să fie nașii fetiţei care va veni pe lume la sfârşitul lunii martie. Între timp, ceilalți doi copii ai Ludmilei vor merge la școala din sat. Dacă situația se înrăutățește și mai mult, familia din Veștem intenţionează să-l aducă în familia lor şi pe Iura, băiețelul de 5 ani rămas în Ucraina.

Sursa – Știrile ProTV

Ultima oră

Comentariul meu