Primăria Turnu Roșu vrea să reabiliteze 16 străzi – „Infrastructura este insuficient dezvoltată”

Primăria Turnu Roșu vrea să reabiliteze șaisprezece străzi din comună și din localitatea Sebeșul de Jos, motivând că infrastructura este insuficient dezvoltată. În acest sens, a depus un memoriu de prezentare la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu în vederea obținerii avizelor de mediu.

Primăria comunei Turnu Roșu va reabilitate 16 troansoane de străzi, proiectul de reabilitare însumând o lungime de 4.100 de metri. Este vorba despre drumuri atât din Turnu Roșu, cât și din satul Sebeșul de Jos.

Comuna Turnu Roșu din județul Sibiu a inclus în proiectul de reabilitare din anul 2021 următoarele străzi din cele doua localități componente:

Turnu Roșu

  1. Strada Boiței – Tronson 1: 125 m lungime
  2. Strada Boiței – Tronson 2: 387 m lungime
  3. Strada Boiței – Tronson 3: 64 m lungime
  4. Strada Sebeșului: 525 m lungime
  5. Strada Valea Caselor: 707 m lungime
  6. Strada Liliacului: 190 m lungime

Sebeșul de Jos

  1. Strada Principală: 504 m lungime
  2. Ramificație strada Principală: 80 m lungime
  3. Strada După Biserică: 256 m lungime
  4. Strada Pictorului Tronson 1: 305 m lungime
  5. Strada Pictorului Tronson 2: 95 m lungime
  6. Strada Pârâul Broaștelor Tronson 1: 243 m lungime
  7. Strada Bostinarilor Tronson 1: 77 m lungime
  8. Strada Bostinarilor Tronson 2: 142 m lungime
  9. Strada Bostinarilor Tronson 3: 142 m lungime
  10. Strada Pârâul Broaștelor Tronson 2: 258 m lungime
Primăria Turnu Roșu vrea să reabiliteze 16 străzi – „Infrastructura este insuficient dezvoltată”
Una dintre străzile ce urmează să fie reabilitată

Odată cu începerea lucrărilor, se va reabilita sistemul rutier în partea carosabilă și la acostamente, se vor realiza dispozitive de scurgere a apelor de suprafață, amenajarea acceselor la proprietăți, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale, realizarea trotuarelor și amenajarea spațiilor verzi.

„După cum se observă la nivelul Comunei Turnu Roșu, infrastructura de bază- drumuri – este insuficient dezvoltată. Ca atare, ținând cont de standardele de dezvoltare a calității vieții în mediul rural la nivelul satului românesc în procesul său de transformare către satul european, se impune modernizarea și reabilitarea elementelor de infrastructură la nivelul comunei”, se arată în memoriul de prezentare realizat de reprezentanții primăriei Turnu Roșu.

Reprezentanții primăriei spun că odată cu realizarea drumurilor se va reduce numărul de accidente, viteza de parcurs va fi sporită și se va reduce timpul în trafic, pietonii vor putea circula în siguranță pe trotuare, iar costurile de exploatare a vehiculelor se vor reduce.

Ultima oră

Comentariul meu