invenția unor sibieni - pașaport.live, platforma care te ajută să afli unde sunt locuri libere la programarea pentru eliberarea pașaportului
Foto: Guliver / Getty Images

Cererile pentru eliberarea de noi pașapoarte au crescut foarte mult în ultima perioadă. Site-ul epasapoarte.ro pentru programări online funcționează destul de greu, programările se întind pe multe zile, iar la ghișee sunt cozi foarte mari.

Astfel, pe lângă programările care se fac online cu până la trei luni înainte, sunt sibieni care se prezintă la ghișeu și ridică bilete de ordine. ”Comparativ cu perioada similară a anului 2019, numărul solicitărilor de eliberare a pașapoartelor s-a dublat. Printre factorii determinanți se situează și mediatizarea relaxării măsurilor restrictive impuse de pandemie, precum și aproprierea sărbătorilor pascale, respectiv de vacanță a elevilor. Trebuie luat în considerare și faptul că numărul actual al cererilor se suprapune cu programările deja efectuate, prin raportare la posibilitatea cetățenilor de a efectua o programare valabilă cu cel mult trei luni înainte de data dorită”, spun reprezentanții Prefecturii Sibiu.
Pentru a ușura procesul de eliberare pașapoarte, ce a devenit tot mai ineficient în ultima perioadă, astăzi, 11.03.2022, se va lansa site-ul Pașaport.live, un suport ce poate fi accesat cu ușurință de orice persoană, indiferent de județ.

CITIȚI ȘI: Sibienii se pregătesc de război – Fac pașapoarte animalelor de companie ca să le poată scoate din țară

Platforma presupune prezentarea unui sistem repartizat de județe, de unde pot fi verificate primele date disponibile în vederea programării pentru depunerea cererilor pentru pașapoarte. Avantajul acestei platforme constă în faptul că utilizatorii pot beneficia de timpul de așteptare mult mai scurt, date disponibile fiind găsite chiar și în decurs de câteva zile. Spre deosebire de site-ul oficial de eliberare pașapoarte, care necesita urmărirea constantă a site-ului,  Pașaport.live oferă utilizatorului posibilitatea notificării de îndată de s-au eliberat alte locuri.invenția unor sibieni - pașaport.live, platforma care te ajută să afli unde sunt locuri libere la programarea pentru eliberarea pașaportului

La nivelul Sibiului, prima dată disponibilă este 7 iunie, dar programările pot fi făcute pe raza oricărui județ ce dispune de durate mai scurte de așteptare. În cazul în  care utilizatorul dorește repartizarea exclusiv la nivel de Sibiu, se pot activa notificările prin e-mail, prin apăsarea butonului „alertă”, iar, în cazul eliberării locurilor mai înainte de data de 7 iunie, utilizatorul va fi notificat printr-un e-mil.

Programarea este gratuită și nu se poate face prin prin e-mail, fax, telefonic. De asemenea, prin intermediul aplicației nu se pot face programări pentru ridicarea pașapoartelor.

„Considerăm ca platforma noastră este de o reală utilitate în primul rând pentru utilizator/beneficiar, adică pentru persoanele din România, care doresc să facă programări pentru serviciul de pașapoarte într-o perioadă cât mai scurtă. În același timp venim și în sprijinul platformei https://epasapoarte.ro/ prin faptul că o sa existe o descongestionare a traficului și implicit a stresului asupra sistemului, întrucât utilizatorii nu vor mai accesa în permanență sistemul pentru a verifica dacă s-a modificat numărul de locuri disponibile, respectiv cea mai apropriată dată disponibilă.” transmite echipa Pașaport.live.

Neprezentarea la data și ora programată, neconcordanța între datele înscrise în formularul de programare (nume/prenume) și datele de identificare ale persoanei care se prezintă la depunerea cererii de pașaport, lipsa actelor necesare sau a dovezii achitării taxei de pașaport duc la anularea programării

În cazul în care persoana nu se poate prezenta la data și ora programată, programarea se poate anula folosind link-ul Anulează rezervarea din e-mail-ul de confirmare.

Ultima oră

Comentariul meu